Drömväska: Birkin




Fakta: Birkinväskan är en känd väska från franska Hermés namngiven efter den brittiska skådespelerskan Jane Birkin.
Enligt filmregissören Andrew Litvack så hamnade Birkin av en händelse bredvid bredvid vd:n för modehuset Hermés, på ett flygplan, då Birkin råkade tömma innehållet från sin väska på golvet. Vd:n och Birkin började prata och det slutade med att hon fick skissa sin drömväska på ett papper. Tre år senare, 1984, lanserades Birkinväskan.

Idag är det vanligt att väskan kopieras och det är ofta mycket svårt att skilja en kopia från den äkta varan. Den äkta väskan har dock ett serienummer ingraverat på låset.


Priset på en Birkinväska är minst $7500, men kan kosta betydligt mer, beroende på material och det är ofta några års väntetid. 2004 i New York, såldes väskan på en auktion för 64 800 dollar. Den var i svart krokodilskinn med specialdesignat lås med diamanter infattade i vitt guld. (Wikipedia)

Victoria Beckham är en av alla kändisar som älskar denna väska och rykten säger att hon äger cirka 100 stycken, värderade till över två miljoner dollar.

Ja, en egen Birkin skulle verkligen vara en dröm. Men det får nog vänta några år, tills man har råd att lägga ut så många tusenlappar på en väska (kanske aldrig har råd?). En riktig dröm är den i alla fall! Frågan är då bara - vilken färg skulle man satsa på?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0