Hillier Hobo


Vilken sötnos va? Kommer från Marc by Marc Jacobs.



Fröken Söt


Glamour.se har pratat med Jenny Ohlsson, som grundade Fröken Söt 2006. Jenny, som inspireras av allt sött, har precis lanserat ett trettiotal nya plagg som finns att köpa i hennes butik på Götgatan i Stockholm. Här ovan ses några av klänningarna.

Vilken är din favorit?

Inget plugg?

Idag har jag och Julia lyckats undvika att sätta oss ner och ta tag i vår group assignment hela dagen. Inte dåligt va? Vi åt, var och köpte henne en ny mobil (likadan som min för övrigt!), överraskade Ida med tårta och paket och fikade med Hanna. Har vi ätit mycket idag eller?


Få 50% rabatt...


Bracy.se har just nu ett erbjudande där du som blir medlem på Campadre.com får handla armband till 50% rabatt. Varför inte passa på att köpa det där armbandet du kikat på ett tag nu?

Nu är våren här..


Det är så härligt att våren är här. Vill dock inte ta ut någonting i förskott och börja klä mig alltför somrigt, inte än i alla fall. Här har jag plockat ihop en skön outfit som passar soliga vårdagar.

Jeans Gina Tricot --- T-shirt Forever 21 --- Skor och väska Topshop --- Klocka Tritoni

Julia is back!

Julia har varit i Australien, saknade henne massor när hon var borta! Idag var hon i alla fall tillbaka igen, så vi träffades för en fika efter min föreläsning. Fick även en Toblerone! I'm so happy!!

White

Enda inköpen i söndags för min del fick bli två nya, vita bh:ar samt ett svart diadem med rosett - allt från Lindex. Är trots allt väldigt nöjd, de var söta!

Snabbresumé av helgen

Förlåt för dålig uppdatering i helgen, men jag var hemma och det fanns helt enkelt inte tid.

Snabbresumé:

Fredag: hade föreläsning mellan 14-15.45 ungefär, därefter en fika med Katie, Marie-Lor och Cissi innan jag satte mig på tåget hem. Möttes av en "välkommen hem"-skylt på garageporten av underbara älsklingen.

Lördag: låg ute och pluggade i solen tills älsklingen kom, då vi åkte ut till ellusspåret för en promenad i solskenet. Skjutsade syster, hennes pojkvän och hans syster in till stan (vad gör man inte nu när man precis fått körkort?!) innan jag och älskling åkte till hans mamma på middag. Kvällen avslutades med fotboll hemma hos Gustav med pojkarna.

Söndag: shopping (mest för älsklingen) i Örebro, sedan ner till Jönköping igen.


Lite SATC-info del 2

Här kommer andra delen av SATC-infon. (Den första delen hittar du här)

♦  Den femte säsongen består bara av åtta avsnitt på grund av Sarah Jessica Parkers graviditet.


♦ BBC-serien Jules & Mimi, som Miranda följer på sin TiVo, finns inte på riktigt. Paul Lee, operativ chef på BBC America, sa till Jack Myers Report: "We should commission Jules & Mimi. It would be the first time a scene in a sitcom has inspired another show".


Charlottes brudklänning vid bröllopet med Trey kommer från Vera Wang, när hon gifter sig med Harry har hon en klänning från  Badgley Mischka.

♦ Medicinskåpet i Carries lägenhet sågs först av Sarah Jessica Parker på en loppmarknad strax innan de började spela in serien. Hon och Matthew Broderick köpte det och när de ångrade sig och gick tillbaka var det sålt - till ¨"någon TV-show". När de sedan började filma såg hon medicinskåpet där.

♦ I sista avsnittet hörs ingen berättarröst förutom Carries slutreplik: "Later that day I got to thinking about relationships. There are those that open you up to something new and exotic, those that are old and familiar, those that bring up lots of questions, those that bring you somewhere unexpected, those that bring you far from where you started, and those that bring you back. But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you find someone to love the you you love, well, that's just fabulous." 

♦ Det sista ordet i det sista avsnittet är "Fabulous".

♦ Serien innehåller några missar. I sista avsnittet av första säsongen, Oh Come All Ye Faithful, syns Mikrofonen som hålls över skådespelarna i bild ett flertal gånger. I ett annat avsnitt kan man se filmteamet reflekteras i Carries TV.



Fredagsmorgon

God morgon, typ. Hade en supertrevlig kväll igår och är glad att Nina övertalade mig att följa med ut. Som hon sa, jag måste ju passa på nu eftersom jag snart ska flytta härifrån.

Eftersom jag fortfarande inte har någon kamera blev det inga bilder igår. Tyvärr, men det får vi klara oss utan!

Nu ska jag packa lite, för i eftermiddag åker jag hem.

Vad ska du göra idag?

Utgångsdags



Håller på att göra mig iordning för kvällen. Ska snart cykla iväg och möta söta Ninis innan vi beger oss mot Victor.

Ha en bra kväll!

Solsken och sushilunch

Kom just hem från en sushilunch på stan med Ida och Nina. Gott gott! Promenerade upp i solskenet - det var riktigt varmt ute. Får nog ta på mig lite mindre kläder och gå ut i solen en stund.

Nina försökte få med mig ut ikväll och eftersom jag inte hade så mycket att sätta emot var det bara att göra som hon sa, och följa med till systemet. Rosé hos Victor står nu alltså på kvällens schema.


Tycker du om sushi?

New favorites

Hittade två nya favoriter inne på Gina Tricot idag - ingen fick dock följa med hem. Duktigt Ida! Den supersöta klänningen kostar 349 kronor, medan tröjan går på 199.

Right now on facebook:

Ida Karlsson försöker komma igång med vår group assignment - ensam! Den andra gruppmedlemmen solar i Australien istället. Orättvist?

Kanske en ny klänning?


Jag blir så sugen på en ny klänning när jag ser den här från Gina Tricot. Priset är bra, 249 kronor. Ska försöka komma på en bra anledning...

Polisanmälan

Idag har jag polisanmält min stulna kamera. Jättesmidigt, det gick att ordna online. Har inget hopp om att få tillbaka den men om jag nu ska kunna få ut några försäkringspengar på den måste det göras.

Har även köpt en ny B&J idag. Provade en ny sort - Bohemian Raspberry. Aldrig testat den men det lät gott med vaniljglass, fudge brownie-bitar och hallonvirvlar.


Bästasta mamma


Idag fyller världens bästa mamma år. Älskar dig mamma!

Min nya kärlek...


För ett tag sedan visade jag upp en ny kärlek från Scorett i bloggen och idag, när jag såg att de fanns i butiken, kunde jag inte stoppa mig själv från att gå in och prova. De var helt underbara!

Tyvärr skulle 699 kronor svida lite för mycket i min studentplånbok, men drömma går ju..


En ny vecka


Ja, då var det måndag igen - en soft sådan. Solen har strålat hela dagen, vilket är helt underbart, men jag är fortfarande grinig efter kameraförlusten. Håller fortfarande på och kollar runt lite så att ingen tog den av misstag, men hör jag inget går jag till polisen imorgon.

Nu är jag hungrig!

Party Gladiator


Min senaste kärlek är dessa gladiatorsandaler med klackar från Bianco Footwear. Jag fortsätter samla poäng på Gratisskor.se för att kunna köpa dem, eller några andra.

Vill du också samla poäng på Gratisskor.se för att få presentkort i skobutiker hemskickade? Klicka på bilden nedan!


Lite SATC-info del 1

Idag har jag tittat på betydligt mer Sex and the City än vad som kan vara hälsosamt. Satt och kikade lite på internet och hittade lite kul fakta om serien också. Delar upp det i två delar. Här är det första:

Cynthia Nixon är egentligen blondin och färgade håret rött för att spela Miranda.

Sarah Jessica Parkers kontrakt säger att hon inte tänker visa sig naken i serien. Det är därför man aldrig ser henne i mindre än underkläder, medan de andra karaktärerna har visat betydligt mer.

Carrie's pojkvän Jack Berger (Ron Livingston) sa "He's just not that into you" två gånger i ett avsnitt från sista säsongen. Repliken blev rankad som nummer tretton i TV Guide's lista över "TV's 20 Top Catchphrases" 2005. Uttrycket har även lett till en bok och senare en film.

♦ Fram till det tolfte avsnittet av fjärde säsongen visas Sarah Jessica Parkers namn framför Wold Trade Center i introt. Efter 11 September 2001 ersatte de WTC med Empire State Building.

♦ Kim Catrall tackade nej två gånger till sollen som Samantha innan Darren Stars pojkvän övertalade henne.

♦ Tjejernas adresser är: Carrie: 245 East 73rd St - Samantha: 300 Gansevoort Street - Charlotte: 700 Park Avenue - Miranda: 331 West 78th St. Ingen av dem existerar i verkligheten.

♦ Under serien flyttar alla karaktärerna in i nya lägenheter utom Carrie.

♦ Klänningen Carrie har i introt kommer från en second hand-affär och kostade bara $5.

♦ SATC var den första "cable"-serien att vinna en Emmy för Best Comedy Series.





Vem fan snodde min kamera?!

Utflyttningsfest hos Ida igår. En riktigt lyckad kväll med ett undantag - någon stal min kamera. Fattar inte hur någon kan sno den när det bara var vänner där?! Idiot.. Är på skitdåligt humör nu så försöker trösta mig själv med SATC. Ska se om det hjälper...

Påskpresent

Igår när jag kom ner till Jönköping hittade jag en liten påskpresent från syster och hennes pojkvän. Hade redan fått godis/present men de hade även skickat ner en hit med posten. Marianne-godis och ett kort. Tack sötnosar!!


Återigen migrän..

Vaknade upp för tredje dagen i rad med huvudvärk. Igår var det okej men i förrgår och idag var det riktig migrän. Jobbigt! Har i alla fall orkat med en promenad, då jag såg massor av vitsippor, och lite plugg i solen. Såg hos Johanna att det snöade utanför hennes fönster och är glad att jag inte är där!

Nu ska jag snart göra mig iordning inför Idas utflyttningsfest. Trevligt trevligt.

Massor av vitsippor överallt

Giambattista Valli


Månadens ängel


Månadens ängel hos Bracy.se är Rebecca Simonsson, nattklubbschef och stureplansprofil. Rebecca har designat ett armband av mocka och kedjor som kostar 298 kronor. Förmånstagaren denna månad är Bröstcancerfonden - me like!

För er som undrar kommer Rebeccas klänning från Glitzy.se. 

Solbrist

Igår satt jag ute i solen hela eftermiddagen - i bikini! Riktigt härligt att sitta där med GB's jordgubbsglass och plugga. Har gått och väntat på att solen ska dyka upp idag igen, men det är först nu som den tittar fram.

Glömde visa min fina tårta som jag fick av älsklingen när jag klarade körkortet. Fick även ett blommogram av mormor och morfar. Tack!


Glass, tårta, fettiga frukostar - gör jag inget annat än äter?

Frukost och lunch med vänner

Imorse åkte jag in till Mini för att äta frukost. Hon gjorde en äkta lchf-frulle med bacon och stekta ägg. Mums!

Däefter blev det hem till Wingfield igen, hämtade då upp Carro för en lunch.

Jag glömde helt bort att ta några bilder - måste verkligen skärpa mig. Ni får hålla till godo med denna bild från Google istället!



Leo-studded sandal


Nitar fortsätter vara trendigt, även på skor. Själva har jag spanat in dessa heels från Topshop. Riktigt snygga!

KÖRKORT!

Idag träffade jag Lennart från Vägverket, så nu har jag KÖRKORT! Fy fasen vilken härlig känlsa. Nu är det över!!!!


Nu är det inte länge övningskör, utan bara KÖR!

KÖRKORT KÖRKORT KÖRKORT KÖRKORT KÖRKORT

Slut på påsken

Nu börjar påsken lida mot sitt slut och jag sitter återigen i bilen, denna gång på väg hem. Har haft en mysig helg med mycket sol, god mat och, hör och häpna, en del pluggande.

Kusinerna kom förbi, vilket alltid är lika roligt. Nästa gång vi ses blir kanske Ickas student? Spännande!

Hur har påsken varit för eran del?


Jag och kusin Icka solar

Långfredag

Nu sitter jag i bilen på väg ner till Hultsfred (tack för mobilt bredband!), där påsken ska spenderas. Vi har väl åkt lite drygt halvvägs, vilket är skönt.

Gårdagskvällen var lyckad. Jag är särskilt imponerad av Arvids sångbegåvning och av de andra killarnas danskunskaper. Dolda talanger!


Skärtorsdag = partey



Nyss hemkommen från ytterligare två körlektioner. Åh vad jag önskar att det är över snart! Tycker att jag kan köra bil nu.

Ikväll blir det stan och partey med de bästa. Hoppas på en rolig kväll.. När jag väl kommit på vad jag ska ha på mig! Funderar på om jag kan ha ballerina med peeptoe eller om det ser för kallt ut... Tål att tänkas på!

Vad har du för skärtorsdagsplaner?

Som en sommaräng..


Den här drömmen hittade jag på Luisaviaroma.com. Den kommer från Dolce&Gabbana och är verkligen som en sommaräng. Kärlek!

What I would like to wear...


Idag är det grått och tråkigt och för att göra dagen lite roligare skulle jag gärna spatsera omkring i detta. Jeans från H&M, cardigan från Moschino Cheap & Chic/Net-a-porter samt skor och väska från Asos. Med tanke på vädret skulle jag nog bli tvungen att dra på mig en jacka och ta ett paraply också..

Vilket jäkla väder

Hej hej!

Idag har jag haft två körlektioner - vi har gått igenom vänstersvängar i närområdet. Vänstersvängen är min mardröm inför uppkörningen, det är där den stora risken för ett misslyckande ligger. I övrigt tror jag inte att det borde vara några större problem.

Om en stund ska jag fortsätta eftermiddagen med lite mer övningskörning, för att ladda upp inför morgondagens två lektioner. Är så trött så att jag kan spy på att övningsköra, jag vill bara ha det överstökat snart...


God tisdagsmorgon

Nu sitter jag i skolan och väntar på att börja. Varför är jag här så tidigt måntro? Jo, därför att jag varit iväg och spänt den förbaskade metallrälsen i munnen.

Snart väntar två timmars föreläsning, sedan ska jag åka hem hem hem. Det blev en snabbis nere i Jönköping - kom hit igår och åker idag. Skönt!

Solen skiner ute och det blir nog en minst lika fin dag som igår.

Vad har du för planer för denna tisdag?


Sooool

Nu är jag nyss hemkommen. Efter tre timmars föreläsning gick jag och Julia till Wayne's där vi träffade några från klassen. Vi satte oss ner och njöt av den härliga vårsolen. Dagen till ära promenerade jag till och med både till och från skolan. Jag vill åt alla små strålar!


Julia solar på Wayne's

RedBlackGreen



Lindex säljer dessa randiga toppar. Jag vet inte om de blir säckiga i verkligheten, men här ser de härliga slappa ut - perfekta att dra på sig till chinos och tygskor. Finns i tre färger och kostar 149 kronor.

Gladiator med kilklack



Någonting som dykt upp nu när skobutikerna åter fyllt på sina butiker med vårnyheter är gladiatorsandaler med kilklack. Här är två exempel, från Topshop och Skopunkten. Jag tycker själv att det är ganska snyggt, men avvaktar nog lite med trenden. Håller mig till mina platta till att börja med.

Vad tycker du om gladiatorsandaler med kilklack?

Lördag

I lördags träffades jag och vännerna hos älsklingen. Vi lagade tacos och myste. Riktigt trevligt! Gjorde även ett försök till att prata ihop oss lite inför torsdagen, då utgång är planerat, men utan någon större lycka. Det får bli som det blir!

Man lär sig ständigt nya saker om varandra, Larsson har tydligen en fobi - Ladbrokesmannen. Han är knasig, men vi älskar honom ändå!


Underbara som få




Arbetssöndag

Nu börjar ännu en vecka lida mot sitt slut. Idag har jag hjälp älsklingen och hans familj att klyva ved. Hade sett fram emot att vara ute i sköna vårsolen, men icke sa nicke. Inget vidare väder där inte.

Nu står potatisgratängen i ugnen och luktar grymt gott - hungrig hungrig hungrig. Idag är det inte jag som lagar maten, till skillnad från i lördags när jag gjorde Idas spenat- och fetaostpaj. Riktigt gott!

Imorgon bär det av till Jönköping kvart över fem. Tidigt? Javisst, men vad gör man inte för att få åka bil ner.

Några bilder från gårdagskvällen dyker upp imorgon.


Luftslott i solen

Efter att jag och mamma städat klart slog vi oss ner med varsinn bok i solen. Jag läste ut Sheila O'flannagans bok Luftslott. Många jämför henne med Marian Keyes, men det håller jag nog inte riktigt med om. Sheila kan verkligen inte mäta sig med min favoritförfattare!

Vad har du haft för dig idag?



Elin Kling + H&M = Sant


Glamour.se rapporterar att H&M till hösten kommer att släppa flera samarbetskollektioner med några av världens främsta bloggare. En av de utvalda är Elin Kling, vars kollektion kommer att innehålla bland annat jeansshorts, tajta klänningar, orkesterjackor och ankelboots - plagg som Elin själv gillar att bära.

Ser du fram emot Elin Klings samarbete med H&M?

Update: April April tydligen. Undra om det bara var jag som var trög nog att gå på det?

Vårsol

Härligt väder ute idag! Har suttit ute i solen tillsammans med älskling och mamma och fikat. Mys! Snart ska jag hämta snabeldraken för att hjälpa mamma att dammsuga. Sedan ut ut ut i solen igen!


En slags hatkärlek

Läste det här inlägget om Blondinbella hos Bloggkommentatorerna häromdagen och jag kunde inte annat än att tycka att de verkligen slog huvudet på spiken. Vissa dagar är jag så trött på henne så att jag kan spy och jag orkar inte med hennes jäkla hurtiga sätt. Nästa dag kan det vara som bortblåst.

Jag och Blondinbella står vääääldigt långt ifrån varandra politiskt och de gånger jag blir som mest irriterad är när hon kommer med politiska uttalanden - då tål jag inte tjejen. Det är inte högeråsikterna i sig som stör mig, alla får tycka vad de vill, utan den naivitet som lyser igenom hennes uttalanden.

Trots detta hyser jag en slags hatkärlek gentemot henne, jag kan helt enkelt inte hålla mig borta från bloggen utan fascineras av hur hon lyckats bygga upp sitt varumärke och hålla det levande.

Idag har jag lärt mig att inte läsa hennes långa inlägg, som hon faktiskt erkänner skrivs mest för att provocera. Jag läser om hennes vardag och tittar på hennes bilder, och då kan jag inte tycka annat än att hon verkar vara en ganska rar tjej trots allt..


Bracybloggen


Tänkte tipsa er om att Sveriges enda armbandsbutik har en blogg på hemsidan - bracybloggen. Där dyker det upp erbjudanden och andra tips.

Just nu är det fraktfritt på alla beställningar som gäller. I bloggen pågår även en tävling - jag har tävlat, gör det du med!

Mer måndagsshopping


Här kommer det sista av shoppingen från i måndag. Tre plagg fick följa med hem i min Gina Tricot-påse. Två tees, den ena ganska lång, och ett par tjocka leggings (de jag har på mig i inlägget under).

Torsdagsoutfit


Igår var det vårväder ute. Jag drog på mig denna slappa våroutfit och följde med min kära mor för att handla. Leggings och kofta från Gina Tricot, skor Skopunkten och linne från Ellos.

Idag blir det en lugn dag, förhoppningsvis har C lite tid för mig. Vill höra allt om hennes resa!

Tight om benen



Leggings är en av vårens starka trender och de finns i oändliga variationer av färger och material. Här är fyra av de lite mer färglösa.

Lackleggins från Gina Tricot, med fransar från Topshop, med kedjor från Thomas Wylde och i denim från Gina Tricot.

Nytt på skofronten


Här är de två par skor jag köpte i måndags - båda paren är från Skopunkten. Jag hade tills dess inte sett några gladiatorsandalen som jag gillade men dessa fastnade jag för direkt. Det bästa var såklart priset - 299 kronor för sandalerna och 149 för tygskorna.

Vårväder

Idag skiner solen ute, det är riktigt härligt vårväder. Om en stund, när solen värmt upp altanen lite, tänkte jag gå ut och sätta mig med fika, bok och filt. Härligt!

Idag skulle jag ha träffat Mini men hon var tvungen att jobba. Riktigt surt, men så är livet. Finaste Mini har även tagit upp bloggandet igen - kolla in hennes blogg här.


Jag såg den första tussilagon häromdagen

RSS 2.0