Berlocker

Berlocker är ett utmärkt sätt att göra ett vanlig armband personligt. Bracy.se har flera olika till riktigt bra priser. Dessa går på nästintill obefintliga 69 kronor styck. Söta!

Gillar du berlocker?

En dag i Skara

Idag har jag varit på besök i Skara - hemstad till Bert Karlsson och Skara Sommarland - tillsammans med studentambassadörer för de andra fackhögskolorna. Efter en lång dag där satte jag och Julia oss och pluggade. Vi kämpade på riktigt bra och motstod till och med frestelsen att gå ut när Linnea försökte övertala oss.

Väl hemma blev det packning inför morgondagen. Jätterörigt att först behöva packa ner det jag tror jag vill ha med till Gran Canaria för att sedan packa om ordentligt imorgon.

Nu sitter jag återigen med ekonomiboken, vill få lite mer gjort innan jag åker.

Vad har du gjort idag?


Prinsessan har fått sin prins


Ingen har väl missat att kungafamiljen idag gav beskedet att Victoria och Daniel har förlovat sig. Under hela dagen har det varit presskonferenser och alla vill veta allt om det stundande bröllopet som kommer att hållas under försommaren 2010.

Det ska bli riktigt spännande att följa planeringen. Det mest spännande rör såklart brudklänningen - vad kommer hon att välja? Jag är helt uppspelt över det här, kalla mig galen men så är det.

Tycker du att det är spännande med kronprinsessans förlovning?

Fettisdagen


Mmh, jag och Julia var och lyxade till det med varsin semla idag. Riktigt mumsigt! Något jag lärt mig under åren är att sättet att äta semlor på varierar stort och alla har "sitt" sätt. Själv tar jag först locket och äter sedan resten med en sked, medan andra äter med mjölk eller drar bort all grädde.

Hur äter du din semla?

Shopping inför solen


Inför resan mot solen på lördag ville jag införskaffa en ny bikini. Jag trodde knappt att butikerna börjat sälja badkläder än men fann sötnosen ovan på H&M. Har varit sugen på den länge, och nu är den äntligen min.

Med i påsen fick även ett par chinos följa med. Har velat ha ett par sedan förra våren men inte hittat några som passar - förrän nu. 298 kronor gick de på.

Tretimmars-möte


Sådär, då har jag kommit hem och ätit och allt. Mötet blev långt, tre timmar höll vi på och jag är nu grymt trött. Ska visa upp för er vad jag inhandlade idag sedan blir det nog sängen. Ska iväg till tandläkaren imorgon vid halv åtta, så det blir en ovanligt tidig morgon.



Ni som inte redan är med, passa på att gå med hos Gratisskor.se - samla poäng och byt in dem mot presentkort på skobutiker. Gå med genom denna länk och få 50 startpoäng.

Strax möte

Sitter i skolan nu, ska på ett möte om tio minuter. Tänkte blogga lite mer när jag kommer hem, då ska jag också visa upp dagens shopping!

Vi hörs senare!

Tillbaka till Jönköping

Ikväll ska jag åka ner till Jönköping igen. Känns sådär, lite bättre än vanligt eftersom jag vet att jag får åka på semester med min älskling på lördag. Längtar massor. En hel vecka bara han och jag. Kärlek!

Vinnaren!


Vinnaren i min födelsedagstävling där man kunde vinna ett tidningspresentkort i samarbete med Gratisbio var Celine.

Grattis! Hur känns det?
Gud va roligt! Jag som aldrig har vunnit en bloggtävling tidigare. Det känns superkul!
Vilken tidning har du tänkt välja och varför?
Jag tror att jag ska välja Elle, Frida eller Chic. Jag har grymt svårt att bestämma mig. Haha. Jag tycker att alla är bra så jag vet faktiskt inte. Kul med mode och kläder och sånt där.

Gladiatorheels med snörning


Flera designers och kedjor har till våren satsat på gladiatorheels med snörning. Här ovan ses ett par från Karen Millen och ett par från det lite mer plånboksvänliga alternativet Din Sko. Jag är lite sådär halvförtjust, möjligen att jag gillar de från Karen Millen i så fall.

Vad tycker du om gladiatorheels med snörning - hiss eller diss?

Fredag

Igår fyllde min älskade syster år - Grattis! Eftersom hon jobbade hela dagen har hon bestämt sig för att fira på lördag men vi i familjen var där igår och åt middag.

Nu sitter jag i min säng. Vaknade redan klockan åtta men har inte orkat gå upp än på grund av min hemska förkylning. Magsjuka förra veckan och förkylning denna - toppen. Mamma ligger också..



Några har redan bestämt sig för att gå med hos Gratisskor.se för att samla poäng som man kan byta in mot presentkort på skobutiker. Gå med du också!

Rare Fashion


De här två blommiga sötnosarna finns hos . Jag blir riktigt sugen på att klicka hem någon av dem och ha på min kusins student i sommar. 599 kronor styck kostar de, kanske aningen mycket för en student..

Resa bokad!

Nu är min födelsedagspresent från älsklingen ordnad. Nästa lördag, den 28:e februari åker jag och älsklingen till Playa del Inglés på Kanarieöarna. Ska bli grymt härligt!



Hit åker jag och prinsen om nio dagar

Få skor!


Jag blev just medlem på den nya sidan Gratisskor.se. Genom att delta i olika undersökningar och kampanjer samlar man poäng som man sedan kan byta in mot presenkort på Bianco, Nilson, Din Sko eller Jerns.

För att själv bli medlem och även få 50 startpoäng, k l i c k a  h ä r.

Nu ska jag börja samla poäng!

Kate Moss for Topshop


Här är några plagg från Kate Moss vår- och sommarkollektion för Topshop. Jag har kollat igenom kollektionen och tycker att den innehåller en hel del godbitar men även några klara missar.

Vad tycker du om Kate Moss kollektion - hiss eller diss?

Bilder: Glamour

Heldag i Nynäshamn

Woho, tillbaka efter en heldag i Nynäshamn!

Klockan kvart över fyra respektive kvart i fem stängde våra studentambassadörer av sina väckarklockor. 45 minuter senare hämtade Linnéa, pigg som en lärka, upp en inte riktigt lika pigg Ida (läs: halvsovande).

Ungefär tre timmar senare upptäckte vi att vägen vi hade framför oss inte alls stämde överens med vägbeskrivningen från hitta.se. Vi stod då inför ett svårt val men valde att lita på skyltarna. En stund senare var vi framme vid Nynäshamn Gymnasium och kunde glatt konstatera att våra hjärnor överträffat Internet - hör och häpna gott folk!

Vi bjöds på fika, plockade upp våra saker och ställde oss för att vänta på folkströmmen. Fem timmar, två seminarier, många samtal med trevliga elever och en riktigt god lunch senare packade vi åter ihop och begav oss hemåt. En lyckad dag!

Var dock till en start lite missnöjda med dåliga instruktioner till bilen. Vart fanns farthållaren? Men, skam den som ger sig, efter 40 mil fick vi kläm på det och kunde konstatera att den faktiskt satt mitt på ratten. I samma veva kom vi överens om att det nog inte handlade så mycket om dåliga instruktioner, utan om vår egen okunnighet gällande bilar. Tänk vad mycket man lär sig ibland!

Passade även på att intervjuas av NynäshamnsPosten under dagen. Håller koll på hemsidan för att se om det dyker upp där. Vill ju självklart se om vi blev snygga på bilden!

Läs mer om våra resor på JIBS on Tour 2009.



Två glada ambassadörer på väg till Nynäshamn

Lång morgondag

Imorgon blir jag hämtad av Linnea klockan halv sex för avfärd mot Nynäshamn, där vi ska försöka ragga studenter till JIBS. Klockan står på kvart över fyra och det börjar därför dra sig mot läggdags.

Natti natti!

Månadens ängel


Elita Löfblad är februari månads ängel på Bracy.se. Hon har designat ett mockaarmband med flera berlocker som kan viras 5-6 varv kring handleden.

Passa på att shoppa för en god sak - 25% av intäkterna går till Barncancerfonden (eller Djurens rätt, det står olika på olika ställen).

F å  1 0 %  r a b a t t  g e n o m  a t t  a n v ä n d a  k o d e n  BRACY

Sista dagen att tävla

Inatt klockan 23,59 avslutas den pågående tävlingen här i bloggen.
Reglerna är enkla så passa på att delta.
För att komma till tävlingen klicka här.

Saturday night in Jönköping

Igår kväll åkte jag iväg till Ida där hon bjöd mig och Mia på lövbiff med dijonsenap och purjolök, pressad potatis och pepperrotssås. Till efterrätt ordnade Mia härliga kanderade äpplen. Mums!

Det dracks vin och slutade på Karlssons där vi, yngst på stället, hade grymt kul. Ida lyckades, som alltid, träffa en kille medan jag och Mia, icke-singlar som vi är, satsade på dans dans dans. Kul kväll!

Alla hjärtans dag?


Sitter och provsmakar min nya Ben&Jerry's samtidigt som jag försöker göra klart min del i en gruppuppgift. Tanken är att jag ska förklara relationen mellan European Community Law och National Law. Snart klar tror jag!

Inget alla hjärtans dag-firande för Ida inte. Jag är i Jönköping medan de älskade är hemma i Vingåker. Nåja, jag har i alla fall fått sms av både älskling och mamma. Känns bra, men inte hundra procent. Har fortfarande stenkoll på att det är tre dagar kvar tills hemfärd. 4342 minuter tills tåget går (räknade ut det nu, störd är jag inte!).




Småblommigt


Den kommande trenden med småblommigt får mig att längta ännu mer till våren. Har riktigt gått och kärat ner mig i tröjan från Gina Tricot men jag vet även, tack vara min kära Armina, att det finns en liknande på Lindex.

Vad tycker du om blommiga kläder?

Klänning See by Chloé/Net-a-porter, tröja Gina Tricot, skor och blus H&M.

Alla hjärtans kärlek


Nicole


Någon mer än jag som tycker att Nicole Richie är ursnygg på dessa bilder? Älskar klänningen, älskar håret - like it like it like it!

Bilder: Getty Images

Avreaktion

Tänkte avreagera mig lite nu innan dagen tar fart ordentligt. Var nyss inne på Blondinbellas blogg (jag vet inte varför jag går in där eftersom jag bara blir irriterad) och finner det här inlägget där frasen "och då pratar vi tjejer som är under eller runt 20 år och bor i Stockholms innerstad, inte i en mindre ort". Ursäkta men vad menar fröken blond med det?

Är boende i en mindre ort tecken på att man är efterbliven, trögtänkt och inte hänger med i vad som händer i resten av världen? Om det är vad hon tror borde hon faktiskt ta sig en tur runt om i Sverige och se sig om lite. Blondinbella är en sådan person som ger moderaterna det dåliga rykte de har (tänker till exempel på det här inlägget), hon är även en sådan person som ger stockholmare ett dåligt rykte.


Så, avreaktion klar. Nu kan dagen börja.


OXXO

Armbandet Big Heart kommer från OXXO och består av en kedja samt ett hjärta med orden Love, Peace, Energy, Belive, Dream, Faith och Enjoy. Säljs på Bracy.se för 319 kronor. Fint!

Fredagsprommis

Nyss blev det en liten fredagspromenad i kylan. Hade bestämt mig för att inte göra någonting ikväll utan ha en mysig hemmakväll tillsammans med min jönköpingsfamilj och min nya B&J men som vanligt så får jag ju sådan hemlängtan när jag inte gör något. Nu blev det i alla fall en promenad och lite samtal hem så nu känns allt bättre igen!

Älskar min familj mer än något annat!

Fortsätta tävla


Jessica kommenterade nyss det här (<-- länk) inlägget och deltar därmed i min födelsedagstävling. Gör som Jessica och delta du med - tävlingen pågår till och med söndag 15/2 klockan 23.59. Lycka till!

T ä v l a ---> h ä r <---

Be ready


Den 19 februari släpps H&M nya heminredningskollektion. Gå in på hemsidan för att beställa katalogen om du är intresserad!

Funderar lite på det är med heminredning och H&M - vad jag tror om det. Förhoppningsvis blir det toppen, men ekonomistuderande som jag är får jag dagligen inpräntat i huvudet att man ska specialisera, specialisera, specialisera för att upnå bästa resultat.

Vad tror du om den kommande heminredningskollektionen?

F o r t s ä t t n i n g  f ö l j e r. . .

3 x Kavaj


Trenden med kvajer håller i sig i vår/sommar och syntes även på visningarna inför höst/vinter 09. Här är tre liknande alternativ: gråa, lite kortare ärm och framförallt - plånboksvänliga.

Är kavaj ett plagg som faller dig i smaken?

Kommer från Topshop, Gina Tricot och Monki.

Friday


Fredag igen - konstigt eftersom min vecka nyss kom igång efter magsjukan. Känns inte riktigt som helg, antagligen eftersom jag är i Jönköping och inte hemma. Ikväll blir det nog lungt, har vart och köpt lite godis och B&J så det blir nog till att mumsa på det.

Vad ska du göra ikväll?

Fransar


Fransar har setts på var och varannan fashionista en tid nu och trenden verkar hålla i sig. Rent personligt har jag inte fastnat helt men vem vet - man kanske ändrar sig!

Vad tycker du om fransar - hiss eller diss?

Väskan kommer från Lindex och kostar 199 kronor.

Kärlek


Inga ord behövs!

Pälsmössa

Tänkte bara visa upp min (och min systers) nya pälsmössa innan jag springer iväg hemifrån. Har varit på jakt efter en länge nu utan att hitta någon, tills jag sprang på en hemma hos farmor och farfar. Eftersom både jag och mni syster vill ha den så delar vi.

Hittade även en supersöt svart lackväska där - visar upp den vid ett senare tillfälle!


Jag och min nya mössa



Ni som har tid kan ju passa på att delta i min födelsedagstävling som avslutas på söndag.

Just nu...

... saknar jag älsklingen otroligt mycket. Det kommer vara jobbigt fram till tisdag.

Savannahs


Jag läste hos Johanna att det ska öppna en ny svensk webshop för designerskor Savannahs. Ska bli spännande att kika i när den slår upp portarna!

Ben&Jerry's


Eftersom jag ligger här och tycker synd om mig själv passar jag på att delta i en B&J-tävling. Känner inte för glass just nu men säkert när jag mår bättre! Kika in hos Mikaela om ni också vill delta!

Magsjuka..

Det blev inget möte med studentambassadörerna igår. Min mage bestämde sig för att det tydligen skulle vara roligare med en släng av magsjuka. Min mage är en konstig filur...

Min mage tyckte tydligen också att det skulle vara roligt om jag missade föreläsning, körlektion och min födelsedagsmiddag ikväll. En åsikt som jag inte delar med den.


Trötta ben


Idag är jag trött - konstigt eftersom jag sov tio och en halv timme inatt. Föreläsningen var som vanligt helt seg, inget vettigt alls! Fick lite information om en gruppuppgift som tydligen knappt kommer läsas av lärarna, det är mer en "hjälp" för oss så de kommer bara kolla att vi gjort den. Knepigt! Gruppmöte på torsdag.

Gick både till och från skolan idag - en promenad på sammanlagt en timme och tio minuter ungefär. Benen är nu lika trötta som huvudet.

Framåt sextiden blir det iväg upp till skolan igen. Det är då möte med studentambassadörerna inför Öppet hus-dagen. Denna gång tar jag bussen!

Söta


Jag och Julia tog en sväng nere på stan förut i brist på annat att göra. Vi såg då dessa skor på Din Sko. Riktigt snygga enligt mig!

Vad tycker du?

Såhär ser min måndagkväll ut



Såhär ser min måndagkväll ut. Några tända doftljus, Marian Keyes och en Geisha-choklad innan Advokaterna på Tv4 (om tvn är ledig).

Hur ser din måndagkväll ut?

Bikinijakt


Nu när jag och älsklingen ska åka till solen behöver jag verkligen en ny bikini och är därför på bikinijakt. Den här från H&M är en stark kandidat.

Vad tycker du om denna?



Glöm inte bort Veckans tävling!

Liten söt blus


Nyinkommen blus på Lindex för 249 kronor. En riktigt Ida-blus som skulle vara supersöt till våren!

Nitarmband


Hittade det här nitarmbandet i Bracy.se's webshop. Tjusigt!

Måndag = trött?

Nu är denna måndag snart till ända - förhoppningsvis. Är så grymt trött! Drar en kort resumé av min dag:

Steg upp kvart över fem och gjorde mig i ordning innan jag åkte iväg på halkkörning som varade mellan sju och ett (ett steg närmare körkortet!). Gick en sväng till skolan, skrev ut några papper och sprang sedan bort till Akademibokhandeln för att införskaffa en kursbok innan jag gick den 45 minuter långa promenaden hem. Väl hemma storstädade jag mitt rum och min toalett innan jag till sist hamnade här. Huvudet snurrar och jag är grymt trött! Får man gå och sova snart?


Hela halkbanan var hal - även transportsträckorna mellan övningarna

Födelsedagsfirande

I lördags fyllde jag alltså 20 år, vilket firades med släkt och vänner. Fick många fina presenter såklart, bland annat böcker, laptop-fodral, glas, vas, halsband, Las Vegas säsong 2, presentkort och pengar (ni ser allt på bilden nedan). Den stora överraskningen var presenten från älsklingen - en veckas solsemester. Vi vet ännu inte när och var vi ska åka men antagligen väldigt snart.

Här kommer lite bilder från dagen:

Födelsedagsbarnet med sin syster, som oväntat dök upp till morgontårtan


Jag med älsklingen present - en solsemester


Några av gästerna som kom och gick hela dagen


Jag och finaste


Presentbord. Tidningen är från dagen jag föddes

Födelsedagstävling!


Eftersom jag fyller år idag tänkte jag ha en tävling för er läsare. I samband med GratisBio delar jag ut ett tidningspresentkort från TidningsPresent.se.

För att delta krävs ett medlemsskap på GratisBio, har du inget skapar du det enkelt genom att klicka -->här<--. Skriv sedan ditt användarnamn i en kommentar nedan.

Vill du ha två extra lotter i tävlingen kan du som har blogg lägga upp bilden ovan i ett inlägg. Skicka då med länken till inlägget i kommentaren.

Tävlingen avslutas söndag nästa vecka, 15/2, klockan 23.59. Lycka till!

20 ÅR IDAG!


Grattis till mig själv på 20-årsdagen. Nu ska jag gå och göra mig iordning, sedan blir det en sväng till Systemet!


Forever21 till Sverige!


Enligt Sofis Mode letar Forever21 just nu lokaler i Sverige. Någon mer än jag som blir lycklig? Tänk att få shoppa deras kläder utan att behöva betala den förbannade tullen! Hoppas verkligen de finner vad de letar efter!

Städfredag



Idag roar jag mig med att städa åt mamma inför helgen. Senare idag kommer mormor och morfar hit - de ska stanna över helgen för att vara med och fira min tjugonde födelsedag.

Födelsedagen är imorgon och ni läsare ska ju självklart inte gå lottlösa. Kika därför in i min blogg under morgondagen!



By the way, angående isbjörnarna - de är faktiskt vänsterhänta, precis som jag!

50 år - 50 designers

I år fyller Barbie-dockan 50 år, vilket självklart ska firas. Företaget Mattel kommer ordna en särskilt Barbie-modevisning under New York Fashion Week, den 14 februari. Under visningen kommer hela femtio olika designers, bland andra Alexander Wang, Calvin Klein, Diane von Furstenberg och Donna Karan, visa upp Barbie-inspirerade kreationer i naturlig storlek.

Jag längtar efter att få se Christian Louboutins specialdesignade skor och Vera Wangs kreationer - förhoppningsvis en eller flera brudklänningar!

Rosa det nya röda?

Genom dessa klackar utmanar Alexander McQueen de klassiska röda sulorna signerade Christian Loboutin. Kommer rosa sulor att bli det nya röda? Hursomhelst gillar jag de faktiskt!

Vad tror du? Är rosa det nya röda?

Beckhams för Armani


För ett tag sedan dök bilderna från Victoria Beckhams kampanj för Armani upp och nu har turen kommit till maken. Då frågar jag er:

Vem gör det bäst - Victoria eller David?

En högerhänt isbjörn?


Man lär sig alltid något nytt när man spelar TP. Förutom att Ida är en riktigt liten smygpensionär så dök även frågan upp: "Är isbjörnar högerhänta eller vänsterhänta?". Vår spontana (och mycket intelligenta) reaktion på detta var - har man någonsin sett en isbjörn skriva?

Vet du svaret - är isbjörnar högerhänta eller vänsterhänta?

Svaret publiceras inom kort.

Who's the winner?



Who's the winner? I am!

Jag vill tacka Ida och Peter för en god match, vill även tacka Julia för det starka distansstödet.

Triss i ränder


Randigt är ständigt på tapeten. Här är tre snygga randiga tröjor i lite olika prisklasser. H&M 98:-, Gina Tricot 149:- och DAY Birger et Mikkelsen ca 650:-.

Vilken väljer du?

En liten tunika


Införskaffade denna sötnos på Gina Tricot idag för ynka 149 kronor. Har mest svart i min garderob men är sugen på lite mer färg nu till våren.

Tog en bild igår på min andra nya tunika som jag fyndade, endast 49 kronor, men tydligen ligger sladden till kameran kvar hemma i Vingåker.

Nu ska jag iväg till Ida för lite TP.

Måndagmåndagmåndagmåndag


Nu är jag hemkommen från skolan, som egentligen bara höll på mellan 8.00-8.10. Knepigt men sant, vi fick till baka våra tentor och sedan kunde vi gå. Hur gick det då? Låt mig bara säga såhär - jag och Julia är grymma som tusan! Därefter blev det lite shopping innan jag satte mig och läste lite i ekonomiboken.

Vid fyratiden ska jag och några andra studentambassadörer upp till skolan igen och planera inför morgondagens mässa och efter det blir det lite mys hemma hos Ida.

Vilket sötnos


Hittade en riktigt söt klänning nyss på Missbella.se. Måste snart försöka skaffa en till kusinens student i sommar och den här vore inte helt fel - lite för lite sommar över den bara.

Kan passa på att informera er om att Missbella.se säljer utvalda plagg från favoriten Forever21, utan dyra frakt- och tullavgifter.

Höst 09 - Minimarket


Minimarket stack ut ur mängden med sin färgexplosion till visning. Kul med lite färgklickar till höstrusket. I och med denna visning avslutar jag "Höst -09" för den här gången. Kanske dyker det upp lite fler bilder senare!

Höst 09 - Whyred


Jag fortsätter att visa upp outfits från de olika visningarna under Stockholms modevecka. Angående Whyreds kollektion har jag bara en sak att säga - skitsnyggt! Ge mig allt! Den här kollektionen fick mig att redan börja längta till hösten.

Lite news


Här är lite news från H&M's webshop. Gillar vår- och sommarkollektionen mer och mer, får nog bli en beställning inom snart framtid.

Nu ska jag krypa ner i sängen. Skola vid åtta imorgon - då ska vi få tentaresultaten.

Sov så gott!

Back in hell..

.. Ja, i alla fall nästan. Kom nyss ner till Jönköping och jag kan knappt bärga mig tills jag får åka hem igen, vilket sker på onsdag. Jag förstår inte varför jag vantrivs så förskräckligt mycket härnere.. Kan det möjligtvis ha med det faktum att göra att jag har världens bästa pojkvän hemma, världens underbaraste familj och världens härligaste vänner? Kan vara så!

Onsdag snart?


Höst 09 - Acne


"Skräddad och skulptural - men ändå urban", så beskrev Elles modechef Cia Jansson Acnes höst- och vinterkollektion. Acne hoppade catwalken i år och satsade på installationer, där modellerna står stilla på små podium istället.

Vad tycker du om kollektionen?

Höst 09 - Fifth Avenue Shoe Repair


Vinnaren av Årets Designer på Elle-galan visade upp sin höst- och vinterkollektion. Liksom de flesta andra designers var det mycket skräddat och blandingen av de olika rutmönstren tros bli en av höstens hetaste trender. Hos mig är den första outfiten en klar favorit.

P.S Det finns ett reportage om FASR i dagens DN, ifall någon är sugen på att läsa.

Myssöndag minus tåg

Idag ska jag ha en slödag hemma, innan jag måste ta det (lite svorddomar) tåget ner till Jönköping igen. Ska som tur är bara stanna tills på onsdag men ändå.. Vore skönt att helt bestämma att jag ska hoppa av till hösten eftersom det då inte skulle kännas som att det är så länge kvar - då har ju hälften gått.

Ska i alla fall, förhoppningsvis, bli skönt att få tentaresultatet imorgon samt träffa vännerna därnere. Tack tjejer, det är ni som har fått mig att stå ut någorlunda. Ni är underbara!

RSS 2.0