Inspiration





Bildkälla


Monday

Har just haft ett besök av Carro, som åker till Thailand imorgon. Lite avundsjuk kanske.. Här sitter jag och tentapluggar medan hon snart befinner sig i värmen.

Måste hoppa in i duschen nu och göra mig iordning för en sväng till skolan. Tentaförberedelser står på schemat!


Adventsljusstake

God morgon! Har just fått i mig lite frukost. Jag vet inte hur ni gör, om ni bara använder er adventsljusstake på själva advent(arna?) eller om ni gör som jag och min familj - tänder den lite varje dag. Hur som helst så är det så mysigt att slå sig ner i soffan framför Vakna! och tända ljuset. Mmmmys!


Min fina ljusstake som jag pysslat ihop lite


Hem till mamma och pappa

Nu drar jag hem till mamsen och papsen ett tag. Syster och hennes sambo är där också! Ha en fortsatt bra kväll allihop!


Leggings med skinndetaljer


Igår när vi var och shoppade såg jag de här på Lindex. Tyvärr så var de slut i min storlek men de är så grymt snygga så jag blir nog helt enkelt tvungen att jaga vidare. I really like'em!

 


Shopping


Igår var vi ju iväg och shoppade. Det blev en hel del julsaker, några julklappar, lite annat smått och gott och såklart några saker till mig själv.

♥ En skjorta från H&M - älskar plagg som man kan variera. Jag kan ha den till leggings, strumpbyxor, jeans, istoppad i jeans, med en kofta, under pälsvästen.... osv osv osv.
♥ En enkelt svart- och grårandig tröja från Gina Tricot. Bra basplagg!
♥ Ett fint sovlinne från Gina Tricot (de har fått in mycket snygga underkläder nu till jul faktiskt, värt att ta en titt på!)

 


Julbord


Idag är det första advent. Det firade vi med att gå på julbord tillsammans med Prinsens jobb. Gott! Vi har faktiskt varit och tittat på hus idag också - Prinsens pappa har ett att hyra ut på sin gård. Känns ganska lockande faktiskt... Betydligt trevligare med ett hus på 126 kvadratmeter, med diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare, trädgråd osv, istället för att sitta här i lägenhet. Vi har inte bestämt något än, utan funderar fortfarande!

Idag har jag haft på mig min nya skjorta från H&M, strumpisar och stövlar från Skopunkten.

 


Han vet inte vad som väntar!

Lyssnar på julmusik och laddar för julbord här hemma. Joel börjar redan bli trött på julen (och mig?). Jag säger bara oj oj oj, han vet inte vad som väntar honom. JAG ÄLSKAR JULEN!!!


Coca Colas julreklam - det ultimata jultecknet!


A long day

Hej!

Idag har det varit full fart igen - en heldag på Marieberg och IKEA. Har köpt en hel del, mest julsaker, några julklappar och såklart lite smått och gott till mig själv. Ska visa imorgon! Nu laddar vi inför Robinson här hemma, skönt att slänga i soffan och bara slappna av...

Vad gör ni ikväll?


A new bag for me?


Hittade den här snyggingen på Accent's hemsida. Har ju varit på jakt efter en ny väska ända sedan jag började på juristprogrammet och insåg att lagboken kräver en hel del plats, och den här ser helt perfekt ut (i alla fall på bild). Men men, det är ju snart jul och ett nytt bokinköp måste göras nästa vecka så den får nog vänta, tyvärr!

Good morning

God morgon på er allihopa!

Idag är det fredag, så himla skönt. Helgen blir dock inte lugn på någon punkt för vår del. Kan ju börja med att berätta om dagens planer, resten får ni veta vartefter. Jag ska försöka läsa lite nu, innan jag åker till skolan framåt tolvtiden. Kommer hem vid fyra, då ska vi städa och adventspynta (jippie!) samtidigt som vi har tvätt-tid 17-22 (mindre jippie..).

Mitt i alla ska vi nog försöka få med lite fredagsmys, det hör ju till!

Vad ska du göra idag?


Victoria Beckham Denim


För några år sedan började Victoria Beckham designa jeans under namnet dVb och nu verkar det vara dags för en ny sväng in i jeansbrachen. Till våren släpps en ny kollektion, denna gång under namnet Victora Beckham Denim. Kollektionen, som förutom jeans även innehåller bland annat en jeansväst och en jeansjacka, kommer att börja säljas i vår.

Jag tycker nog att det ser ganska bra ut, men vad tycker du:

Låter det som en hit?

Källa: här

 


Boots by Rick Owens


Slänger upp en bild på ett par coola Rick Owens-boots som jag hittade här. De är lite annorlunda, men jag gillar dem faktiskt - väldigt mycket!

Vad tycker du - hiss eller diss?

 


Done for today

Nu har jag pluggat klart för idag, maten står på spisen och jag tänker från och med nu bara ta det lugnt ikväll. Jag behöver det!

Vad ska ni göra ikväll?


What a nice day.. not

Hej hej!

Bloggen har varit riktigt tråkig att läsa de senaste dagarna, jag förstår det. Har ju varit sjuk, och är nog fortfarandra - mådde sämre igen när jag vaknade imorse, plus att jag har haft ett berg med plugg att ta itu med. De senaste veckorna börjar verkligen slita, jag kan knappt komma ihåg sist jag hade en helt plugg-fri dag...

Prinsen får verkligen stå ut med mycket, i veckorna går det bra men har varit synd om honom de två senaste helgerna när jag lagt all ledig tid på just böckerna. Får nog ta en helt ledig dag på lördag - IKEA och myskväll kanske?


Update:

Vi fortsätter vara sjuka, men inte kan man lägga pluggandet åt sidan på grund av en sådan bagatell. Jag fortsätter kämpa på med böckerna medan Prinsen kan slöa..


Sjuklingar

Jag och Prinsen har nu slagit oss ner i soffan. Vi har tagit varsin alvedon och laddat upp med nässpray, coca cola och halstabletter. Yes, that's right - vi har gått och sjukat ner oss...


Good morning

God morgon på er. Har just ätit lite frukost/brunch, två grillade mackor. Sov riktigt länge idag eftersom jag var iväg inatt och hämtade Carro, Linn och Linda i stan. Som vanligt när jag sover för länge har jag huvudvärk och självklart hade vi inga huvudvärkstabletter hemma. Som tur var kom Gustav förbi med några åt mig nyss.

Ska ta tag i pluggandet igen, känns som det är det enda jag gjort den här helgen...

Vad ska ni göra idag?


Off to dinner

Ska dra oss bort till prinsens mamma snart där det blir middag. Ikväll börjar ju nya Robinson också, så jag hoppas att vi ska kika på det!

Ha en bra kväll!


Study break

Idag är en riktigt nyttig dag - vi har tvättat samt städat hela lägenheten och sedan vi blev klara med det har jag pluggat, pluggat, pluggat. Har just slängt i mig en lite försenad lunch. Gjorde "mini-pizzor" av rostebröd med kalkon, purjolök, tomat, ost och oregano. Gott! Har även kollat igenom lite bloggar men nu får nog plugg-pausen vara slut - dags att sätta igång igen.

Vad gör ni idag?

nicole-richie-model.jpg nicole image by jmaddd


Rim Tunic


Hittade den här tunikan hos Gina Tricot. Grymt snygg, kan användas vid flera olika tillfällen och kostar endast 199:-. Vilket fynd. Jag vill ha!

 


The best boyfriend in the world

Eftersom det funnits väldigt dåligt med tvätt-tider som har passat oss på sista tiden blev vi tvungna att boka in en tid lördag morgon 7-12. Otroligt tidigt, men vi hade inget val. Ännu mindre kul kändes det eftersom jag satt uppe och pluggade till halv två inatt, för att lindra min stress över skolan.

Imorse blev jag sedan väckt av prinsen som sa att det var dags att gå upp och tvätta, men då visade det sig att klockan var halv nio och att han smugit upp och börjat utan mig för att låta mig sova lite extra - han som går upp halv fem varje morgon och som verkligen förtjänar en sovmorgon.


♥ Du är så himla underbar och omtänksam min fina prins ♥


New Moon

Var iväg på bio med Carro och Jossan ikväll, vi var och såg New Moon. Jag tyckte att första filmen var sådär, gillade inte riktigt vampyr-storyn, så jag följde mest med för att få titta på snyggingen Edward. Men oj oj oj, vilken film! Nu är jag verkligen fast i Twilight-träsket och måste försöka få tag på böckerna - I want more!


Vill ni se trailern för filmen finns den här


Black with details


Svarta leggings är ett måste i varje garderob och på sista tiden har kedjorna tagit fasta på denna trend och gjort leggings med snygga detaljer. Jag tycker att det är jättesnyggt och ett enkelt sätt att piffa till en annars tråkig outfit. Gina Tricot har flera snygga modeller till bra pris. Jag gillar särskilt de med quiltade detaljer!

 


Breakfast

God morgon! Sitter här framför Vakna! och äter frukost. Yoghurt med müsli, dinkelbröd med rökt kalkon/tomat och en kopp te med smak av Indian Chai (vad nyttigt det lät!). Ska snart försöka komma igång med pluggandet, så att jag får lite gjort innan jag ska iväg.

Trevlig fredag på er!


Strongly marked shoulders


Jag älskar enkla kläder med små detaljer som gör att de sticker ut. Trenden med både nitar och paljetter passar mig därför jättebra. Jag har redan en tröja med paljettaxlar från H&M men när jag ser de här två koftorna från Lindex blir jag riktigt sugen på en till - antingen med nitar eller paljetter... Lutar nog åt nitarna!

Gillar du trenden med markerade axlar?

 


Almost friday

Hej hej! Har varit i skolan idag, det var sista dagen för veckan och kan alltså bara betyda en sak - idag är det min "lill"-fredag. Hade tänkt försöka roa mig denna "lill"-fredag med att ta mig igenom en av mina kurslitteratur-böcker, men frågan är om jag orkar efter dagens sega föreläsningar. Kanske orkar med halva i alla fall.

Älsklingen har just åkt iväg med en kompis för att hämta en bil som de köpt, så frågan är nu vad man ska äta ikväll. Känner inte alls för att laga mat åt bara mig.. Tål att tänkas på!


Hann inte ta någon outfit-bild imorse och slängde på mig mjukisar så fort jag kom hem så det blir ingen idag! Ni får njuta av snygga Mary-Kate Olsen istället

 


Bloglovin - what a great innovation

Jag följer en hel del bloggar - och tidigare använde jag bara listan för Favoriter som man har på datorn. Jag förstod aldrig grejen med Bloglovin. Vad var det för bra med det? Sedan introducerade min kära vän Izzie mig för detta fantastiska fenomen, och nu förstår jag inte hur jag klarade mig innan. Så simpelt egentligen, man sparar sina favoritbloggar och slipper gå in på var och en, utan Bloglovin visar en vilka som har uppdaterats. What a time-saver!

Vill du följa min blogg och ha stenkoll på när jag uppdaterar? Klicka på på ikonen nedan, eller på samma ikon som även finns i menyn till vänster. Så enkelt!

bloglovin


Karmen Pedaru


Karmen Pedaru var riktigt snygg på Viktor & Rolfs visning. Ge mig allt, förutom ciggen såklart! Bildkälla: StockholmStreetStyle


Preparing for christmas


Idag inne i stan hittade jag lite saker inför julen. En enkel vit adventsljusstake som jag tänker fylla med nötter, eller kanske några kanelstänger... Får se! Köpte också en helt underbar stjärna till julgranen och fina silvriga kulor till det. Längtar redan till jul!

Stjärnan är köpt på Cayenne, men kommer från Sia medan kulorna är från Åhléns (ljusstaken också) och Hemtex.

 


Rainy day

Usch, vilket tråkigt väder det har varit idag. Grått, mulet och regnigt - inte roligt alls. Egentligen hade man bara velat ligga inne i soffan idag och titta på någon bra tv-serie men jag har varit inne i stan med mamma. Det var tandläkaren, en runda på stan och sedan kvantum. Väl hemma blir det inte heller någon lugn och ro, utan jag ska slänga mig på skolböckerna direkt!


Har gått runt med min sköna mössa från Åhléns i rusket - skönt!


Desperate Housewives


Ikväll är det dags för Desperate Housewives igen - utan tvekan veckans bästa tv-program. Jag tycker ju såklart om alla tjejerna, men Gaby är helt klart min favorit - jag älskar att följa henne och tycker att de är extra roligt nu när hon gått tillbaka till att vara "snygga Gaby"!

Vem av hemmafruarna gillar du bäst?

 


A short break

Har just fått mail av min fina Mini som är iväg och jobbar som au-pair i London. Hon ska komma hem för första gången sedan hon åkte i helgen, och tyvärr fanns det inte tid nog att träffa mig. Förstår såklart, det är mycket hon ska hinna med under några få dagar, men det är lika tråkigt för det. Får vänta tills mitten på december istället när hon kommer hem över jul!

Kom i stort sett nyss hem från skolan och har haft min lilla paus, så nu är det bara att kasta sig på skolböckerna igen. Tror att det får bli lite Mänskliga rättigheter idag!


Jag och min söta Mini


091117


Ska sätta mig i bilen och åka iväg till Örebro nu. Det är näst sista dagen den här veckan, ska dit på torsdag också. Har på mig min härliga paljettaxlade tröja från H&M, tillsammans med jeans från Gina och boots från Skopunkten (i love them!). Kör på röda naglar till det.

 


What I want for christmas...


När jag nu ändå kom in på julklappar så är det främst saker till lägenheten som står på min önskelista i år. Men om vi nu ska gå in på lite mer personliga saker så skulle ett presentkort på DinSko inte sitta helt fel, så att jag kunde köpa något av dessa två par skor. Det skulle nog bli de vänstra, men de högra är snygga de också!

 


I want it


Älskar den här snygga stickade koftan från H&M, den ser både snygg och mysig ut. 299:- kostar den och finns i tre färger. Alla är snygga men jag gillar nog den naturvita eller puderrosa bäst. Julklapp någon?

091116


Snart dags att dra sig iväg mot Örebro och skolan. Går 13.15-17.00 idag, så relativt lång dag. Tror att det blir såhär jag ser ut idag - jeans och stickad väst Gina Tricot, topp Vila och skor Din Sko.

 


Lite seg...

Hej alla! Var på Årsfest igår för idrottsföreningen här hemma. Hade superkul, men är riktigt seg idag så det har blivit riktigt dålig bloggning. Får försöka ta igen det imorgon!


Nu smäller det!


Nu smäller det. Idag släpps Jimmy Choo for H&M. Jag ska inte köa eller försöka klicka hem något - ska du?

Bilkälla: Pasia


Friday

Inget modeinlägg idag hörrni! Kände att jag ville lägga energin på annat idag (se, jag har redan börjat prioritera). Har pluggat, varit iväg och gymmat med Carro, städat lite här hemma och börjar nu ladda så smått inför fredagsmys. Tänkte nog åka iväg till My sedan för att kika på Idol. Lugn och skön kväll med andra ord!

Vad gör ni ikväll?


Några tips

Jag fick, som sagt, massor av härlig respons på inlägget om Duktig Flicka-syndromet. Det känns både bra och dåligt - hemskt att det är så många tjejer som mår såhär, samtidigt som det är skönt att vet att man inte är ensam. Fick in några tips och andra härliga kommentarer som jag tänkte dela med mig av:

♥ Fick in ett till boktips av några stycken: Diagnos: Duktig: handbok för överambitiösa tjejer och alla andra som borde bry sig. Boken hittar du här

Emma tipsade:
Skriv upp hur dagen ser ut, vad är viktigt? Ranka sedan hur viktiga sakerna är för dig och sedan hur du skulle må utan dom? Undrar om världen går under eller om man får lite av en frihetskänsla när man inser att det absolut inte är så viktigt som det verkar.

Många var, liksom jag, inne på att det är prioritering som är nyckeln för att orka med allt - och särskilt försöka prioritera sådant som vi faktiskt mår bra av. Hitta en hobby - träna, blogga, läsa en bra bok, ta ett bad - vad som helst som får dig att koppla av och bara vara "du" en stund.

♥ En bra tanke av Caroline:
Allting ska jämt och ständigt vara så perfekt. (...) Samtidigt är man ju den man är. Varför ska man ändra på det? Huvudsaken är ju att man respekterar sig själv och är nöjd med sig själv, det kommer man långt på. Då spelar det ingen roll om allt är perfekt eller inte. Det är inte andras deal vem och vad vi är, även om man vet att andra utifrån bedömer en.

Charlotte skrev:
Vem är värd att må bra? Jo DU! Om inte du mår bra och hjälper dig själv först kan du inte hjälpa någon annan heller! (...) Sätt dig själv i första rummet!

Har du ytterligare något tips? Skicka gärna det till mig så ska jag försöka sprida det vidare!


Tack för alla kommentarer!

Har sett att jag har fått massa kommentarer till inlägget om Duktig flicka-syndromet. Jättekul! Alltid roligt att få respons på det man skriver.

Håller på att laga mat nu, sedan ska jag sätta mig och titta igenom kommentarerna, godkänna och svara!

Fortsätt gärna höra av er, det betyder så mycket. Kram



Update: har fått in några bra tips från härliga läsare. Ska försöka sammanställa dem lite imorgon, så titta gärna in då igen!

Vill du bli Bracy.se's nya modell?


So much to do and so little time...

Varför känns det alltid som att tiden inte räcker till? Vi har jämt och ständigt miljoner, små eller stora, saker att göra - saker som utan tvekan skulle kunna ta upp 24 timmar om dygnet, om inte mer. Det här tror jag särskilt gäller tjejer - "duktig flicka-syndromet", som det brukar kallas. Man ska göra allt. Man ska hinna allt. Man ska klara allt! Man ska sköta skolan, få toppbetyg, samtidigt som man helst ska hinna ha ett extrajobb också. Man ska umgås med pojkvän och familj, men det är också viktigt att hålla kontakten med alla vännerna. Har man egen lägenhet ska den helst var i perfekt skick hela tiden - välstädad, ordentligt lagad mat varje dag, tvätta varje vecka. 

Som om inte allt det här var nog tillkommer utseendekraven också. Hyn ska vara felfri, håret ligga på plats och magen vara platt. Det gäller att ha tid att göra ansiktsmasker, plocka ögonbrynen, besöka frisören, träna på gymmet och framförallt shoppa. Allt för att se så bra ut som möjligt. För vad spelar det för roll om vi klarar allt om vi inte ser bra ut samtidigt?

På något vis glömmer man i stressen bort det viktigaste - att prioritera. Man kan inte hinna allt, trots att man skulle vilja. Men vad prioriterar man bort? Skolan? Nej, det är ens framtid. Jobb? Man behöver pengarna. Familj, pojkvän och vänner? Hur klarar man sig utan dem? Utseendet? Det är så inpränat i oss att vi knappt tänker på det längre. Det är otroligt svårt att välja bort något, allt känns lika viktigt - lika nödvändigt. Jag tror att man kommer till en punkt där man till slut tvingas att välja, och då kommer nog valet inte vara så svårt.

Jag har en vän som nyligen blev sjukskriven, bland annat på grund av stress - som 20-åring. För henne var valet ganska enkelt, och det som idag känns helt ofattbart för mig - att välja bort skolan, jobbet, vännerna, att misslyckas - var helt självklart för henne, och varför inte egentligen? Hon har inte misslyckats, inte alls. Hon har insett att man inte kan göra allt, hinna allt och klara allt. Hon har varit smart nog att inse att man har begränsningar och det är något jag avundas henne. När hon på senaste tiden beskrivit hur hon mått är det som att hon beskriver mig, och säkert många andra unga tjejer. Är det dit vi alla är på väg? Sjukskrivna vid 20?

Jag tror att det är dags att vi börjar tänka mer på oss själva - det viktigaste ska vara att vi mår bra, inte att det ser ut som att vi gör det. Vi måste lära oss att berömma oss själva för de vi är, inte för vad vi har presterat. Det svåra är att ta sig ur cirkeln och börja tänka annorlunda. Hur gör vi det?


Blondinbella skriver mycket om fenomenet, och tipsade för ett
tag sedan om den här boken. Kanske värt ett försök?


091111


Pälsvästen håller i sig även denna höst, så jag drog fram min från förra vintern. Den är lite kortare än årets modeller men det gör ingenting - i like it!

Pälsväst BikBok, jeans och topp Gina Tricot, stövlar Skopunkten. På naglarna kör jag Mavala nr 2, Madrid.

By the way, jag älskar min nya hårfärg. Alla kläder blir som nya igen, eftersom allt ser annorlunda ut!

 


Inspiring pictures


Bildkälla: Jak & Jil (Complex Geometries Spring/summer 2010)


Nice price from H&M


H&M säljer just nu ut den här söta toppen för 49,50:- (149:-). Max ett köp per kund, vill man ha fler får man betala ordinarie pris. Tycker den är fin, gillar särskilt den svarta och den blå!

 


Oooops..

Oj, vad har hänt här? Vart har jag varit senaste tiden? Noll uppdatering och jag vet knappt varför. Nu är jag tillbaka i allafall!

I torsdags efter tentan var jag en sväng till frisören - blev den "vanliga" klippningen men inte så vanlig färg, är nu brunhårig för första gången i mitt liv. Trivs bra hittills, men det är ganska ovant. Får se hur länge det får sitta i, blir nog blond igen till våren/sommaren i alla fall!


Dinner at Carro's

Kilar iväg till Carro nu. Föreslog att vi skulle ses ute och äta något ikväll men blev istället inbjuden till henne - hon skulle laga kräftsoppa, vilket inte låter helt fel! See you later!


Leather gloves


Nu är det verkligen riktigt höstruggigt ute och hög tid att införskaffa ett par skinnhandskar för de som inte redan gjort det. Tipsar här om Lindex, som säljer tre par riktigt snygga skinnhandskar med roliga detaljer. Slänger in ett par från Gina Tricot också (de längst upp till höger) bara för att jag älskar dem!

 


Lover's weekend

På lördag, den 7:e november, firar jag och min underbara sambo 4 år tillsammans. Vi har därför bokat ett paket på Clarion Hotel i Örebro som heter "Lover's weekend". Hur bra låter inte det? Såhär ser det ut:

Lördag
Kl 12.00 Incheckning
Brunch finns uppdukad i Clarion Lounge & Dining. På eftermiddagen njut av vår Relaxavdelning. På kvällen mys på rummet eller ät en god middag i vår restaurang.

Söndag
Sov tills ni vaknar, varför inte frukost på rummet (beställ innan ni somnar) Kl 14.00 utcheckning.

I paketet ingår ett superior dubbelrum, ½ flaska mousserande vin, Brunch för två personer, frukost på rummet, 25% rabatt på all mat i restaurangen.

Låter inte helt fel va?


Dagens...

Humör: lite seg
Gör: pluggar
Ska: plugga
Bästa: hitills? Latten i min hand
Sämsta: det blåsiga vädret, har inte vågat mig ut på promenad än
Outfit: mjukisbyxor
Frukost: rostade mackor och te
Lunch: rester av helgens taco-tårta
Middag: marockanska köttfärsbiffar och ugnsstekta morötter
Kom-i-håg: få tag på Clarion Hotel Örebro, kolla med Christin inför torsdag



Sunday, but not a sunny day

Nu har snart ännu en helg gått. Hade ju tänkte plugga massor när älsklingen ändå inte var hemma, men det blev inte alls som jag tänkt mig. Svårt att hitta motivation till att plugga på helgen. Ger nog upp nu och försöker ladda om och ta nya tag imorgon!

Åker nog över till mamma och pappa sen och äter och kikar på film, tror att de skulle se "Änglar och demoner".

Vad gör du ikväll?


3 x paljettjackor


Paljettjackor har verkligen blivit en trend och i stort sett varje kedja har gjort liknande modeller. Här är tre stycken enkla, svarta snygga från H&M, Nelly.com och Topshop. Den från H&M är en klar favorit hos mig, och jag har gillat den länge men 1 499:- känns lite i mäktigaste laget!

Jimmy Choo for H&M - my favorites


Nu har det dykt upp en kollektionsöversikt för H&Ms samarbete med Jimmy Choo och jag kan bara säga: wow! Det här är, enligt mig, det bästa samarbetet hittills och det finns mängder av goldkorn! Här ovan är några av mina favoriter - Vad tycker du?

 


RSS 2.0