Another item on my "have to have"-list

Var hos min bästa Carro i torsdags, eftersom henne kära far fyllde år. Hennes två småkusiner pillade då oss i håret med någon "pilla-i-håret-grej". Har ingen aning om vad det heter men GRYMT skönt. Jag måste ha en!


Jag med den där grejen i håret


Sonia Rykiel for H&M


Första bilderna har kommit ut från Sonia Rykiels kollektion för H&M och jag måste säga att jag inte är imponerad. What's up med rosorna? Nej, vi får verkligen hoppas att resten är bättre, annars lär det bli en riktig flopp!

Vad tycker du om smygtitten på Sonia Rykiels kollektion för H&M?

 


Saturday, time to study

Imorse åkte älsklingen iväg med ett gäng kompisar till Göteborg för att festa och se på fotboll. Eftersom jag har lägenheten för mig själv ända tills imorgon kväll ska jag därför passa på att plugga ordentligt (första tentan på torsdag). Jag har laddat upp här med lagbok, anteckningar, överstrykningspennor och fruktsoda och inväntar nu bara motivationen. Det blir inga bilder eftersom älsklingen tog med sig kameran!

Vad gör ni idag?


Some of my shopping


Här är lite av det jag köpte förut - en kavaj på Lindex, till vårt rättegångsspel imorgon, ett par joggingskor på InterSport och en tröja med paljettaxlar på H&M (bloggade om den här), där jag också köpte ett halsband som inte alls gjorde sig på bild. Resten ligger kvar på KappAhl där klantiga jag glömde det i provhytten. Får hämta det imorgon!

 


This is me today



Idag har jag vart och fikat och vart inne i stan med Carro. Har strosat runt i den här otroligt sköna och slappa outiften - älsklingens skjorta från Frank Dandy, stuprör från Gina Tricot och boots från Skopunkten.


Sunny day

God morgon! Har just tagit en härlig morgonpromenad i sköna solen och ätit god frukost. Nu ska jag sätta mig med skolböckerna en stund, fram tills tolv då jag ska träffa Carro för lunch. Därefter blir det nog en sväng in till stan för att uträtta lite ärenden innan jag tar tag i pluggandet igen. Mycket att göra inför tentan nästa vecka!


My brain feels like mashed potatoes

Är helt mosig i huvudet. Var i skolan 9.00-13.00, räkna även in bilresan dit och hem (sammanlagt ca 1,5h), sedan plugg hemma från tre fram tills nu. Processrätten tar över min hjärna och förvandlar den till potatismos. HJÄLP!


What a boyfriend

Förut när älsklingen kom hem från jobbet hade han köpt med sig blommor och choklad till mig. Därefter lagade han middag och dukade supermysigt med massa levande ljus. Då blir man sådär lite extra kär...


A few years too early...

För några dagar sedan fick vi en lapp i brevinkastet där det stod att det skulle komma en sotare idag som skulle kontrollera ventilationen i huset. Vi ombads därför plocka undan i badrum och kök, sådant som kunde vara ivägen. Ingen mer med det - inga bekymmer.

Nyss kom en man och ringde på här (fastighetsskötaren? don't know!) som sa att sotaren inte alls skulle komma. Nehe, tänkte jag och frågade om han skulle dyka upp om några dagar/veckor. Nej, svarade han, han kommer inte komma än på några år. Det var alltså flera år för tidigt. Snacka om effektiva yrkesmän!


Monday - first day of the week


Idag är det måndag. Har vart en sväng till skolan för att träffa min Rättegångsgrupp för att förbereda oss inför rättegångsspelet på torsdag. Ska faktiskt bli riktigt kul - jag är bara vittne, revisor Ingrid Ingvarsson, men det kan vara skönt att inte ha en så utmärkande roll första gången. Då kan man istället observera de andra och lära sig.

Drog på mig en simpel outfit imorse - tröja från Vila, jeans Gina Tricot, sjal från H&M och stövlar från Skopunkten.

 


Veckans blogg...

Söta Tess har valt ut mig som en finalist i hennes Veckans blogg-tävling. Gå jättegärna in och rösta på mig om ni har lust!! Rösta --> här <--


Snart lördagkväll

Nu har snart hela lördagen gått och det börjar närma sig lördagkväll. Älsklingen och jag har tvättat hela dagen samtidigt som jag har fått en hel del plugg gjort. Snart överger vi dock "måste"-sysslorna och börjat förbereda oss inför en kväll hos Larlsson och Isabell.

Vet inte riktigt vad jag ska ta på mig än. Det regnar så vill gärna ha något lite mysigt samtidigt som det är snyggt... Vi får se vad det blir!


H&M outfit


Förra hösten gillade jag inte alls vad H&M hade att komma med. I år känner jag helt tvärtom! Efter gårdagens inlägg om Topshops nitaxlade tröjor hittade jag en liknande hos H&M. Pillade därför ihop en liten enkel vardagsoutfit - med endast plagg från H&M (hade dock inte valt skorna om jag fått välja vilka jag ville, utan hellre ett par boots).

Vad tycker du om H&M höst?

 


Jimmy Choo for H&M


Den 14 november släpps Jimmy Choos H&M-kollektion och trots att den innehåller både kläder och accessoarer för dam och herr har väl fokus främst legat på skorna. Nu kan man tjuvkika lite på kollektionen på H&M's hemsida och jag har bara en sak att säga: lookin' good!

 


Just nu...



Pizzan står på jäsning och strax börjar Idol. Dags för FREDAGSMYS!!!

 


Axlar med nitar


Nitar på axlarna är snyggt. Här har Topshop två tröjor i svart och vitt med silver-/guldnitar på markerade axlar. Som Johanna skrev, man skulle väl kanske kunna fixa ihop något liknande själv men håller helt med henne när hon skriver att det är tveksamt om man orkar.

 


Friday

Good morning to you! Äntligen fredag skulle man kunna säga. Har just tagit en lång morgonpromenad efter en mumsig frukost och ska nu säga God morgon även till Herr Ekelöf och hans Rättegångshäften.

Älsklingen kommer hem strax efter två skulle jag tro, då blir det helgstäd innan vi tar en tur till ICA för att ladda upp med mumsigheter inför helgen. Sedan blir det fredagsmys framför TV:n och Idol. Det enda man känner för i det här gråa och ruggiga vädret!

Hur ser din fredag ut?


Choklad + mammas pojkar


Sitter hemma i soffan nu, efter middag hos svärmor. Älsklingen är och spelar tennis så jag tog fram lite choklad och slog på Mammas Pojkar. Det är så sjukt att jag bara måste se det! Hela grejen är ju bara pinsamt, men ack så roande...

Vad tycker du om Mammas Pojkar?

 


Good morning

God morgon! Nu är det torsdag och bara en dag kvar till fredag, härligt. Tänkte försöka plugga ordentligt idag, så ska snart ta tag i mig själv och få i mig lite frukost så att jag orkar ordentligt. Senare i eftermiddag blir det middag hemma hos svärmor. Gott gott!


Snyggt från DinSko


Har sett de här tre godbitarna från DinSko. Skulle inte tacka nej till något av paren faktiskt, men känns inte helt läge att gå och köpa ett par nya klackar just nu - tyvärr! Får bli något till lägenheten istället i så fall.

 


What is missing?



Skrev ju förut om någonting spännande som skulle hända under dagen. Här är resultatet - ingen tandställning längre! Har nog ingen bra före-bild på den här datorn men om jag säger såhär: det var inte bra! Är jättenöjd och jag kan säga att det var helt klart värt det!

 


091021


Såhär ser jag alltså ut idag. Min nya väst och jeans från Gina Tricot, topp från Vila och stövlar från Skopunkten. Visst känns det bra när man har nya kläder på sig? Jag blir alltid så glad!

 


Nu drar jag...

Nu drar jag iväg hemifrån med nya västan och knallröda naglar (slänger väl säkert upp en bild senare). Ska först iväg och göra någonting som de som känner mig säkert kommer tycka är very exciting. Mer om det senare.... Sedan blir det en sväng till skolan. Kommer hem vid fyra-tiden någon gång. Då ska ni få se....


More shopping


Shoeshopping


I söndags när jag och mamma var och shoppade var jag främst ute efter ett par platta stövlar. Jag jagade runt på hela Marieberg men hittade inga som föll mig i smaken. Vi åkte då ut till Skopunkten - vilket utbud! De hade supermånga olika modeller och jag hittade utan problem tre par som fick följa med mig hem. Det blev ett par ridstövlar, ett par varmfodrade med nitar och ett par grymt sköna boots. Allt gick på 798:-, det är ju nästan skampligt billigt!

Har alltid gillat Skopunkten, trots att skorna säkert är sämre kvalitet har man råd att köpa fler. I det här fallet väljer jag alltså kvantitet före kvalitet.

Hur väljer du?

 


Plädering

Idag har jag varit i skolan och haft retorikövning, vilken gick ut på att i grupp skriva ihop och framföra en slutplädering. Det gick bra, så jag är nöjd. De filmade oss även under framträdandet, så jag tänkte nog sätta mig sedan och kika på filmen (usch, aldrig kul att se sig själv på film!). En negativ kommentar jag fick var "det låter nästan som att du har någonting i munnen. Det kan vara tandställningen". Ja, antagligen - jag har ju en massa skit i munnen - men snart åker den!


Full fart

Helgen har vart FULL FART!

Fredag - kräftskiva hemma hos mamma och pappa. Alltid lika kul att träffa la familia.

Lördag - jag, älsklingen, hans bror och kusin åkte mot Degerfors tidigt på morgonen där vi hälsade på deras kusins familj i sitt nya hus. Hade en supertrevlig dag!

Söndag - jag och mamma har haft en shoppingdag i Örebro. Tänkte visa upp allt imorgon!

Nu ska jag vila upp mig lite. Har en del att göra också inför skolan imorgon. Ha det!


Snart skoldags

God morgon! Sitter här i min rosa morgonrock och kikar på Vakna!. Älskar det programmet, helt underbart! Om en sisådär 45 minuter kommer Helena och hämtar upp mig inför en dag i skolan. Det blir en stunds pluggande innan vi har föreläsning: "Domarrollen i tvistemål". Kan säkert bli spännande.

Hoppas ni får en bra dag!


Black News from H&M


Kikade runt lite bland nyheterna i H&Ms webshop och det slog mig att det var mycket svart svart svart - med en hel del snygga detaljer. Dragkedjor, puffärmar, volanger... Listan kan göras lång. I like it!

 


Njuter...

Sitter här i soffan och njuter av att göra ingenting. Borde väl egentligen plugga men jag orkar helt enkelt inte. Känns som att luften gått ur mig lite efter fredagen.. Tillåter mig därför att bortse från högen med böcker, seminarieuppgifter och pläderingar, och istället ta det lugnt.

Har precis tagit ett varmt och skönt bad med värmeljus och en bra bok. Nu väntar jag in Desperate Houswives. Toppenkväll!


Höstinspiration


En ny tunika


Häromdagen kom det ett paket med en tunika från Bubblroom/H. Är riktigt nöjd - det är ett enkelt vardagsplagg med det där lilla extra, i det här fallet nitar. I love it! Matchade enkelt med svarta leggings och boots från DinSko.
 


Ny vecka - ny inspiration

Hallå där! Nu är det ny vecka, vilket förhoppningsvis medför lite ny inspiration. Det känns så! Nyss hemkommen från skolan, hade föreläsning om "Ändring av talan" men det pratades mest om Rättskraft - ett väldigt diffust begrepp, men ack så intressant om man finner jurdik spännande.

Tänkte slänga upp en dagens innan jag tar fram böckerna och pluggar en sväng. Tråkigt att sätta sig och plugga nu, men måste man så måste man.


Dålig uppdatering denna vecka

Jag vet, jag har uppdaterat dåligt den här veckan. Har haft jättemycket plugg som har hållt mig mer än sysselsatt. Har även en begravning av en nära anhörig imorgon, vilket gör att den här veckan har varit väldigt jobbig.

Ska försöka ta nya tag på måndag, så kom tillbaka!

Lazy sunday

Idag har jag och älsklingen en riktigt skön slösöndag. Var visserligen iväg till Jysk förut, men nu sitter vi i de nyinköpta snurrstolarna vid varsin dator - han spelar STCC och jag pluggar.

Om någon timme ska vi bege oss mot mamma och pappa för söndagsmiddag (vi behöver inte ens laga mat själva idag!).

Ha en fortsatt bra Söndag!


5 x gråa favoriter


Jag älskar verkligen svart, och eftersom jag känner mig finast i det är det också den färgen som har dominerat min gerderob. Den här hösten har jag dock ändrat lite på mig och gett plats åt en hel del grått. Idag följer jag färgen på himlen utanför och tipsar om 5 gråa favoriter, alla för under 500-lappen.

 


Klart att man stödjer Rosa Bandet

Jag är en riktig armbandsälskare och använder i stort sett dagligen två favoriter som kommer från BikBok respektive I am. För att variera mig lite fick jag med mig två nya godbitar hem från Guldfynd i torsdags.

Det ena är Rosa Bandet-armbandet jag skrivit om tidigare och det andra ett silverfärgat med ringar. Supersöta!


Grey Saturday

Usch vad grått och trist det är ute. Inget roligt lördagsväder alls! Jag som hade tänkt ta en promenad hem till mamma och pappa ikväll, men det är ju inte så roligt när det regnar. Jag får väl ta bilen i så fall...

Igår spenderade jag och älsklingen kvällen framför TV:n i äkta Fredagsmys-anda. Det blev Idol, så klart, samtidigt som vi mumsade på de Rosa Rattarna som jag köpte tidigare. Vilken toppenidé, äta godis för välgörenhet!


Accessories - No words needed




Bildkälla: Jak & Jil Blog


How to wear it


Efter mitt inlägg Leather Leggins fick jag en kommentar av ingen mindre än min kusin:

Jag har sånna, men jag vet inte vad jag ska ha till ? nåt förslag du som kan :)
// Erica


Tänkte därför visa upp hur jag skulle ha dem till vardags - tillsammans med en slapp stickad tröja (H&M) och boots (DinSko). Släng in ett armband (Guldfynd) och någon snygg väska (MiuMiu) också och outfiten är complete.

 


God fredagsmorgon!

God morgon på er!

Har just fått i mig lite frukost här framför TV:n. Är hemma idag eftersom jag inte har några föreläsningar men det kommer vara full fart ändå. Först en stunds pluggande, innan älsklingen kommer hem och vi tar tag i tvätt och städ. Därefter blir det nog bara gammalt hederligt fredagsmys!

Hur ser din fredag ut?


Tack för alla kommentarer!

Har suttit och svarat på alla fina kommentarer nu! Hamnade på blogg.se's startsida och är så glad att ämnet får uppmärksamhet!

Fortsätt gärna höra av er och KÖP ROSA!


091001


Nu ska jag åka in till stan och handla mat med mamma och syster. Vill försöka hinna med en snabbis på stan också så att jag kan köpa armbandet från Guldfynd som jag skrev om i ett tidigare inlägg.

Jag har på mig en cardigan och leggings från Gina Tricot, ett långt linne från Lindex och skor från Din Sko. Till det har jag mina "varje-dag-armband", det ena från BikBok och det andra från I am.

 


Plugga

Sitter och försöker ta mig igenom gammal kurslitteratur i brist på den nya (har inte fått den än). Läser Processrätt nu (hur det fungerar och vilka regler som finns gällande tex rättegångar), vilket behandlades i en av böckerna från den tidigare delkursen så jag försöker göra det bästa av situationen och snappa upp så mycket som möjligt. Ganska intressant faktiskt, särskilt för någon som drömmer om en karriär som advokat.


Pink Collection


För att fortsätta på temat Rosa Bandet så tänkte jag promota Lindex årliga Pink Collection lite. Kollektionen innehåller nio delar och 10% av intäkterna går till Bröstcancerfonden. Passa på att shoppa med gott samvete!

"Varje år får närmare 7 000 kvinnor i Sverige beskedet att de har bröstcancer. Det betyder att 18 kvinnor varje dag får höra: Du har cancer. Idag behöver ett sådant besked inte längre uppfattas som en dödsdom. Det har skett stora framsteg inom diagnostik, vård och behandling under de senaste decennierna, som ger stort hopp inför framtiden. Men vi måste satsa mer på forskning för att förstå varför bröstcancer uppstår och hur man kan anpassa behandlingen till varje enskild individ. Trots framstegen inom forskning och behandling så dör 1 500 kvinnor varje år i bröstcancer i Sverige, det innebär att var 6:e timme avlider en kvinna av bröstcancer." (Källa: Bröstcancerfonden)

 


Rosa månad


Idag börjar årets mest rosa månad, till stöd för Bröstcancerfonden. Bröstcancer är något som ligger mig väldigt nära och jag tycker därför att det är jätteviktigt att ställa upp - alla kan göra något!

"Med en gåva till Bröstcancerfonden stöder du bröstcancerforskning. Idag är den relativa 10-årsöverlevnaden i bröstcancer ca 74 procent, men det finns mer att göra. En gåva till Bröstcancerfonden innebär också ett bredare stöd, till kvinnor som idag lever med bröstcancer och deras anhöriga." (Från Bröstcancerfondens hemsida)

Här visar jag bara ett axplock av vad man kan köpa, förutom det traditionella Rosa bandet att fästa på jackan såklart. Jag ska utan tvekan försöka få tag på det söta rosa armbandet i mocka från Guldfynd!

 


RSS 2.0