Cofféhouse by George

Sitter nu på Cofféhouse by George i Jönköping. Två timmar sedan jag skrev klart tentan, två timmar tills tåget går och 5½ timme tills jag är hemma i kära Vingåker.

Tentan gick bra, tror jag.. Jag vill inte säga för mycket, för jag kan mycket väl kugga, men just nu känns det okej. På torsdag nästa vecka får vi svaret..

Tentatid = dålig uppdatering

Hej alla!

Ni får ursäkta min grymt dåliga uppdatering den senaste tiden men det är tentatid här på Internationella Handelshögskolan i Jönköping, vilket naturligtvis leder till lite tid över för bloggen.

Hoppas det är lungt!

Plugg plugg plugg

Efter dagens nio timmars plugg och med insikten att det kommer bli skola mellan ca 9.00-20.00 imorgon ska jag nu med gott samvete sätta mig i soffan för att kika på Bonde söker fru samtidigt som jag läser SvD (måste hålla mig uppdaterad nu som ekonomi- och statsvetarstudent, det händer mycket i världen!).


Visste du att...

... Sveriges ambassad i Irak övergavs under Kuwaitkriget år 1991 men underhålls och vaktas fortfarande av en ensam irakisk vaktmästare?

Nu kommer statsvetarnörden fram här - jag vet - men jag tyckte det var lite kul fakta! Undrar om den irakiske vaktmästaren är nöjd med sitt val av yrke...?

Dagens ASOS - onsdag


Jag fortsätter tipsa från ASOS rea. Denna söta kornblå klänning säljs för ca 240 kronor (ordinarie pris 395kr). Väldigt rar och tjejig!

SATC-dags

Eftersom TV:n här är upptagen (ishockey idag) så blir det inget Desperate Housewives för mig. Istället ska jag nog se några avsnitt Sex and the City - det har jag gjort mig förtjänt av idag efter allt pluggande.


Mitt skrivbordsunderlägg. Jag vet att jag är SATC-nörd men bilden gör mig glad!

Dagens ASOS - tisdag


ASOS har fortfarande sin rea. Varför inte passa på att köpa en söt bikini till minipris? Perfekt nu när de svenska kedjorna drar in på utbudet på grund av vintern. Denna korallfärgade sötnos kostar under 100-lappen för båda delarna. Fynd!

Trött dag

Idag är jag trött. Har suttit 9½ timme i skolan idag och pluggat, imorgon lär det bli något liknande. Förkylningen är bättre, har inte känt mig febrig alls idag, bara väldigt genomförkyld. Skönt!

Tog dagens samtal förut - först älsklingen sedan mamma/pappa. Härligt att prata med dem en stund varje dag. Bara åtta dagar kvar tills jag får träffa dem nu. Med start på måndag och tre veckor framåt kommer jag faktiskt att vara hemma i Vingåker mer än jag är här. Ska bli skönt, särskilt eftersom det är precis i början av nya kurser och jag alltså inte kommer ha så mycket att plugga.


Saknar min prins och min familj - åtta dagar kvar

Dagens ASOS - måndag


ASOS har just nu stor rea, med upp till 50% på ett flertal varor. Dessa enkla, svarta slingbacks finns med på rean och kostar nu endast knappt 200 kronor. Kanske slå till på ett par bra basskor?

Bra timing..

Det är bra timing att gå och bli sjuk såhär veckan innan första tentorna. Idag när jag vaknade var jag helt förstörd men eftersom jag hade sista föreläsningen i en kurs och ett seminarium i en annan så fanns det inte så mycket annat att göra än att stoppa i sig alvedon, bisolvon och te och hoppa på cykeln till skolan.

Nu, efter att ha suttit i biblioteket ett antal timmar och pluggat samt tagit dagens dos av telefonprat (älskling, Ida, mamma, pappa och sedan mamma igen) så ska jag ta ett glas apelsinjuice (C-VITAMIN!) och min nässpray och slänga mig i soffan.


Jag behöver en C-vitamin boost

Tack min prins

Tack för en otroligt härlig helg älskling. Helt underbart att få träffa dig lite på tu man hand. Nio dagar tills vi ses igen. Det klarar vi! 

Älskar dig!

Dagens ASOS - fredag


Den här fina väskan i vintage-stil från ASOS är jag sugen på, skulle dock vilja ha den i svart. Förutom färgen så vore den perfekt att släpa runt böcker i - en perfekt skolväska med andra ord. Priset är bra, cirka 330 kronor.

Varmt om öronen


Denna härliga mössa finns på nuknuk för 249kr. Jag älskar den och skulle mer än gärna ha den att variera min lila stickade med. Modellen finns även i svart och vitt, med matchande benvärmare till alla färger, för de som vill ha det.

Min älskling är frisk!

Så fort jag vaknade imorse ringde jag till älsklingen som hade goda nyheter - han mår mycket bättre idag och sätter sig i bilen mot Jönköping strax efter ett! Jag är så himla glad, idag får jag träffa min prins.

Nu ska jag ta mig en kopp te och en smörgås tillsammans med statsvetarboken An Introduction to Political Thought. Måste bli klar med den idag.

Stöd Rosa Bandet hos Sannorna


Sannorna har just nu ovanstående kampanj för att stödja Rosa Bandet. Jag har tidigare berättat om lite olika sätt att bidra, eftersom jag själv tycker att det är viktigt och stödjer på olika sätt. Kika in hos Sannorna och hjälp till du med!

Min älskling är sjuk...

Jag har sett fram emot att min älskling ska komma på besök över helgen så otroligt mycket. Att mamma och syster åkte hem i onsdags gick relativt okej eftersom jag hela tiden tänkte Han kommer om två dagar, bara två dagar kvar. Men så ringde han imorse och berättade att han mådde jättedåligt, och att han inte kan komma imorgon om han inte blir bättre.

Hoppas, hoppas. hoppas att han piggnar på sig. Om inte så kommer det att vara tre och en halv vecka mellan gångerna vi setts nu och det vill jag verkligen inte - klarar inte. Nästa helg har jag nämligen ingen tid eftersom det är de sista dagarna innan tentan (och alltså måste plugga plugga plugga!).

Snälla älskling, bli frisk!

En dagens


Såhär ser jag ut idag. Mörkgrå lång kofta och tjocka strumpbyxor från Gina Tricot, ridstövlar från Din Sko och mammas gamla väska. Med min lila halsduk och svarta skinnhandskar så var jag redo för cykelturen till skolan.

Dagens ASOS - torsdag


Denna söta klänning från Once upon a time säljs på ASOS för cirka 1450 kronor. Den kan bara kemtvättas, vilket jag tycker är väldigt osmidigt - men fin är den!

Dagems ASOS - måndag


Dessa härliga slingbacks kommer från Steve Madden, men säljs på ASOS. Riktigt snygga tycker jag, som vägrar sluta använda heels bara för att det blir höst och vinter (men med strumpbyxor då)!

Flickorna Karlssons

Sitter här och väntar på mamma och syster. De borde dyka upp inom de närmsta tjugo minuterna. Ska bli kul att visa Lina hur jag bor och så, hon har ju aldrig varit här.

Kanske blir dålig uppdatering idag + imorgon på grund av detta. Hoppas det är lungt!

Uggens återkomst?

Uggs verkar vara på väg tillbaka. Skorna har de senaste säsongerna varit helt fel, även om många trotsat detta och ihärdigt bärt dem, men det ser ut som att vi kommer få en repris av modet.

Jag kan inte säga att jag någonsin varit ett stort fan av modellen, de verkar sköna och ser säkert bra ut till rätt outfit men ofta bärs de på ett sätt vilket gjort att de förknippats med skabbiga b-kändisar. Jag har svårt att bestämma mig för vad jag tycker..

Vad tycker du om Uggs - hiss eller diss?


Vad tycker du?

Dagens ASOS - söndag


Denna wrap-cardigan kommer från samma märke som gårdagens klänning - Princess Tam Tam. Även denna finns i fyra olika färger, och beroende på hur man använder den ser den faktiskt olika ut. Söt!

Söndag

Hej på er!

Nu har jag varit vaken en stund. Har suttit framför TV:n med lite frukost och även hunnit slänga in en maskin tvätt.

Gårdagskvällen var riktigt trevlig. Först var vi några tjejer hos Ida innan vi drog vidare till Linda och Martinas 43-årsfest (21+22). Mycket trevligt folk och god tårta.

Idag ska jag vara duktig och städa och tvätta lite. Mamma och syster kommer ju imorgon så det måste vara fint. Därefter ska jag försöka läsa lite mer i boken till Society and State, plugga lite.

Vad ska du göra idag? 

Tråkig dag..

Idag är det tråkigt. Jag vet att jag borde plugga - eller städa - men allt känns tråkigt. Saknar min älskling extra mycket idag, önskar bara att jag fick krama honom. Inte ens halva tiden har gått tills jag får träffa honom igen (hälften är imorgon), men på måndag kommer mamma och syster och då kommer nog tiden gå fort.

Födelsedagsoutfit?


Idag ska jag på Martina och Lindas födelsedagsfest. De ville att vi skulle klä upp oss lite, men jag har ingen aning om vad jag ska ta på mig. Outfiten ovan känns lite för uppklädd för tillfället, men håll med om att den är underbar.

Klänning från Thurley, Fendiväska och pumps från Thurley. Allt finns på den begär-skapande sidan net-a-porter.

Dagens ASOS - lördag


Vilken härligt tröja/klänning jag hittade nu på ASOS. Den ser så himla skön ut, och består till viss del av cashmere. Finns i fyra olika färger.

Lite gamla bilder...

Hittade några gamla bilder från någon fest inne i stan.. Saknar hemmet lite mer när jag ser dem. Katrineholm är oftast riktigt tråkigt: litet, alltid samma folk, alltid samma ställe att gå till men - vissa gånger var det riktigt bra. Som denna kväll.

Säkert tråkiga bilder för er - men för mig är de nostalgi.


Den bästaste av de bästa


Amanda.. En av dem man saknar


Lenny och jag var glada den kvällen


Mysigt med kramar


Värktablett mot finnar?

Sannorna tipsar här om ett sätt att bli av med finnar - nämligen värktabletter. Man ska tydligen ta sin värktablett (innehållande salicylsyra), mosa den i lite vatten och därefter dutta på geggan på finnen.

Har ingen aning om ifall det fungerar, men det kan vara värt att testa. Tack för tipset tjejer!


Din nya väg mot en bättre hy?

Dagens ASOS - fredag


Länge sedan jag tipsade om en cardigan - något som annars har dykt upp titt som tätt här i bloggen. För att ändra på detta visar jag nu denna, som kommer från ASOS. Tyvärr akryl, och jag tycker nog att strax över 600 är mycket för en cardigan i det materialet - men söt är den!

Karma från Ettika


Jag har, liksom Shopaholicmamman, blivit förälskad i dessa söta armband från Ettika. Jag blev särskilt förtjust i detta med texten karma, men det finns även andra texter, såsom fortever, protection och life. Armbandet kostar 350 kr styck.

Myskväll

Nyss hemkommen för ikväll. Det blev en trevlig stund på Centrum med det traditionsenliga after work, innan jag och Li tog en sväng förbi hemmakväll innan vi gick hem till henne med varsin påse lösgodis. En slö kväll, men skön! Jag måste plugga lite imorgon, innan vi ska iväg på Martina och Lindas födelsedagsfirande så jag ville ta det lugnt.

Nu sitter jag här och kikar runt lite, tänkte göra det en stund innan jag sover.

5 minuter av kärlek...

Min älskade prins ringde mig nyss. Det fick bli ett kort, men säkert dyrt samtal - 5 minuter. Det var underbart att höra hans röst efter några dagar av tystnad. De verkar ha det skönt i Spanien, vilket är bra, men jag saknar honom riktigt mycket.

Om åtta dagar, nästa fredag, får jag äntligen träffa honom igen. Jag kan knappt bärga mig!

Dagens ASOS - torsdag


Den här klänningen är väldigt speciell, men den tilltalar mig mycket. Gillar färgerna - höstiga utan att vara tråkiga - och modellen - lite udda men söt. Har lite svårt bara att komma på något bra tillfälle för den.. Kostar lite mer än vad min studentplånbok tillåter, gör den också: ca 3540 kr.

Vad händer ikväll?

Dagen har spenderats i skolan, två föreläsningar på sammanlagt fem timmar. En stunds pluggande efter det har gjort mig förtjänt av lite avkoppling.

Just nu sitter jag och väntar på att älsklingen ska ringa från Barcelona. Vi har inte pratat sedan i måndags kväll så det längtar jag jättemycket efter!

Därefter vet jag inte. Det var tänkt att det skulle bli utgång ikväll men jag tror inte någon är så sugen så jag och Li ska nog hitta på någonting. Kanske ska jag föreslå en promenad och sedan lite godis framför TV:n? Vi får se sedan när hon hör av sig.

Vad ska du hitta på ikväll?

Rosa månad


Nu är vi inne i den rosa månaden, Rosa Bandet-månad. Under oktober kommer det som vanligt ske olika insamlingar och försäljningar där vinsten går till bröstcancerforskning. Jag har redan köpt mig detta års Rosa Band, som jag kommer att fästa på jackan - gör det du med!

Onsdagskväll med långpromenad

Efter att ha insett att jag inte skulle orka plugga igår kväll bestämde jag och Ida oss för att ta en riktig långpromenad, vilken visade sig vara i en och en halv timme ungefär. Ingen slögång där heller, utan ordentligt tempo. En otränad Ida (jag) var väldigt mör i benen när jag kom hem men det var det värt. Skönt, friskt väder och trevligt sällskap.

Dagens ASOS - onsdag


Vilken rar pyjamas att dra på sig såhär i höstrusket. Den skulle verkligen pigga upp mig, med alla härliga färger. Jag tycker att den var supersöt!

Behålla eller inte, det är frågan

Var inne och köpte dessa idag på Din Sko. Är lite tveksam, men tänkte rådfråga mamma och syster när de kommer ner på måndag. Det var 14 dagars öppet köp, så det är inga problem.

Tycker om dem så det lutar nog åt att jag behåller dem, men jag ska ändå fundera lite.

Vinnaren i Veckans blogg v.39...

...blev Armina. Grattis grattis!

Har du något tips på någon som borde bli Veckans blogg?

RSS 2.0