Höst 09 - Tiger of Sweden


Tiger of Swedens visning innehöll många guldkorn. Det fanns flera plagg som jag gärna skulle vilja införskaffa och jag fick verkligen sålla bland bilderna när jag skulle välja ut några favoriter.

Är det några plagg här som faller dig i smaken?

Höst 09 - Carin Wester


Rock'n'roll och hårda tjejer. Så beskrev Elle's moderedaktör Carin Westers visning och jag kan inte annat än att hålla med. Många snygga plagg varav många väldigt "enkla" - sticker inte ut för mycket utan passar bra i vilken garderob som helst.

Höst 09 - Hope


Från Hopes visning var det inte så mycket som föll mig i smaken faktiskt. GIllar dock den första outfiten och kavajen på bild nummer två.

Vad tycker du om Hopes kollektion?

Ännu ett rekord


Ännu ett besöksrekord igår. Återigen får jag tacka blogg.se för uppmärksamheten på startsidan. Hoppas att några av er nya läsare känner för att stanna!

Idag har jag varit iväg och kikat på farmor och farfars nya lägenhet. Nu börjar magen kurra så snart får det nog bli lite lunch..


Höst 09 - Ida Sjöstedt


Det kommer dyka upp liknande inlägg som detta från Stockholms modevecka, där jag väljer ut mina favoriter från visningarna. Först ut är Ida Sjöstedt.

Trots att visningen var en av modeveckans mest färgglada är plaggen jag valt ut de lite mer diskreta - it's my style. Skjortan i mitten är en klar favorit!

Snygga chinos till bra pris


Idag verkar bli en dag tillägnad budgetkedjorna. Istället för att drömma mig bort har jag tydligen insett min ekonomiska begränsning som student (nja, inte riktigt). Är jättesugen på dessa chinos från Gina Tricot, som endast kostar 199 kronor.

Någon som har dessa och som vet om de sitter bra?

Lindex New Looks


Lindex har lagt upp lite nya bilder att inspireras av inför våren och jag måste säga att jag är imponerad. Det finns verkligen fler än ett plagg som jag blir sugen på!

Söta skor


Hittade nyss dessa skor i H&M's webshop. Var det dessa Armina hade köpt måntro? Söta som tusan i all fall!

Jag har aldrig köpt skor från H&M. Hur är de i materialet - hårda eller bekväma?

God morgon

God morgon på er allihopa!

Först och främst vill jag önska Armina lycka till idag med tatueringen. Hoppas att det inte gör alltför ont och att du blir nöjd. Ska bli spännande att se resultatet!

Därefter vill jag bara säga att jag tycker att det är jätteroligt att inlägget om jordens undergång fick lite uppmärksamhet eftersom många har kommenterat - kul med lite "debatt". Åsikterna är många och vissa har lärt mig lite nya saker. Kul!

Idag ska jag städa åt min kära mamma. Dammsuga, städa toaletterna och torka golvet - sätter på iPoden och sedan kör jag.

Senare ikväll ska jag och älskling till hans mamma och äta middag, blir säkert mys. Träffar dem inte så ofta nu sedan jag flyttade så det ska bli trevligt!

Hur ser dina planer ut för denna fredag?


En långlunch

Idag var jag inne i stan och träffade sötaste Armina. Ska bli så skönt om jag flyttar hem igen till sommaren att kunna träffa henne, och alla andra, lite mer. Tror vi saknar varandra lika mycket faktiskt, jag och min Mini.



Tack snälla Blogg.se för länkningen på framsidan. Leder till ett besöksrekord idag - jippie!

Modeveckan visar trenden


Stockholms modevecka har visat oss hur vi ska klä oss hösten och vintern 2009. Här sammanfattas de starkast lysande trenderna:

Skjorta - Tiger of Sweden visade hur du kan sno pojkvännens skjorta för att bli snyggast i höst. Bär den istoppad eller lös, en smaksak!
Byxan - kostyminspirerat som gärna slutar strax ovanför vristen. Tänk hög midja, avslappnat och maskulint. Bilden tagen på Minimarkets visning.
Klänning - Whyred visade löst sittande långklänningar i tunt tyg.
Kavaj - fortsätt på det välskräddade temat med kavaj och cape. Både långa och korta funkar i höst och vinter och varför inte satsa på en kavaj redan nu? Här visar Hope trenden.
Axlar - enligt Minimarket fortsätta axlarna att stå i fokus. Raka och välmarkerade är ledorden.
Färger - trots en ovanligt mörk höst visade märken som Tiger of Sweden upp bland annat mossgrönt och vinrött.

Materialen från denna höst håller i sig, så spara dina plagg i sammet, mocka, skinn och päls. Accessoarer att lägga på minnet är kilklackar, hatt, leggings med dragkedja samt flera kedjor runt hals och arm.

Bilder: Metro Mode

Blogg.se's startsida


Mitt inlägg om jordens undergång ligger nu uppe på Blogg.se's startsida. Kul med lite uppmärksamhet! Ni som hittat hit till min blogg på grund av det: Välkomna, hoppas att ni hittar något mer spännande!

Topshop vår/sommar


Topshop håller på att lägga ut sin vår- och sommarkollektion på webben. Lika mycket fint som alltid!

3 x J


Jennifer, Jasmine och Jenny - 3xJ från Missbella.se. Pris? 399 kronor.

Stilar på modeveckan - onsdag


Idag avslutades Stockholms modevecka för denna gång. Här är några av onsdagens stilar - Frida Gustavsson, Catrin Klemets, Carolina Engman & Karoline Andersson samt Elin Wiberg.

Vem tycker du gör det bäst?

Bilder: Glamour.se

Supersött till bra pris


Bracy.se har så otroligt bra priser. Det här mockaarmbandet kostar endast 49 kronor och som det verkar så kommer mocka att vara ett av de hetaste materialen i höst och vinter.

Jag måste verkligen ta mig i kragen och beställa lite från Bracy. Blir du också sugen? Uppge koden BRACY så får du 10% på hela ditt köp!

Jordens undergång nära?


Enligt källor är datumet för jordens undergång nu nära. På TV4's textTV kan man idag läsa att den sista dagen någonsin kommer att vara den 21 december 2012. Anledningen till spekulationerna sägs bara Mayafolkets kalender, som omfattas av en cykel på 5125 år och som får sitt slut på precis den dagen.

Tydligen har Mayafolket, som är kända för sina avancerade kunskaper inom astronomi, kommit fram till att solen, vid det utvalda datumet, kommet att stå i en rak linje med självaste vintergatan vilket i sin tur leder till jordens undergång. Hur detta kommer att ske är mer tveksam - vissa påstår att stormar kommer att utlösa vulkanutbrott medan andra påstår att jorden kommer att börja snurra i fel riktning.


Filmvärlden är självklart snabba att hänga på ryktena - redan till hösten börjar storfilmen 2012 visas på biograferna.

By the way, det är en fredag om det har någon betydelse...

Någon mer än jag som känner mig skeptisk? Vi minns väl alla ryktena som florerade inför millenieskiftet!


Är det konstigt att man längtar?


Outfits som denna, från Bubbleroom och Guess, får mig att längta ännu mer efter advokatkarriären. Tänk att få klä sig såhär varje dag - att alltid få ha fina kjolar, blusar och dräkter tillsammans med killing heels. Snyggast i rättssalen? Ja tack!

Lite mer träning

Ännu ett träningspass för mig och Carro idag. Passade även på att sola. Nu, efter en lätt lunch, ska jag ta upp ekonomiboken och läsa lite. Tråkigt, men sant!



Tycker synd om älsklingen idag som ligger hemma med över 39 graders feber.

Stilar på modeveckan - tisdag


Besökarna på de olika visningarna under Stockholms modevecka är en inspirationskälla minst lika mycket som själva visningarna. Här ovan ser ni Malin Lundberg, Sofi Farhman, Elin Grönlund och Lisa Corneliusson.

Av dessa fyra välklädda damer gillar jag Malins outfit bäst. Kavaj, lackleggings och heels i kombination är riktigt snyggt!

Vems outfit är din favorit?

Följ min blogg med bloglovin

H&M-favoriterna återvänder


Förra årets stora H&M-favoriter i skoväg, deras espadrillos, är tillbaka i år igen. Fick du inte tag på några förra året, men gärna vill ha ett par i år, så får du nog snabba på. Skorna, som kostar 149 kronor, är på väg att sälja slut igen.

Stockholms modevecka - dag 1


Sofis Mode listar allt vi behöver veta från Stockholms modevecka - Dag 1.

Dagens bästa - Carin Westers kollektion. Kollektionen var mer rockig än vanligt och den nylanserade skokollektionen fick publiken att jubla.

Dagens sämsta - trots fördelar med installationer hoppas Sofis Mode på att designerna till nästa modevecka återigen placerar sina modeller på catwalken.

Dagens bäst klädda - Nina Persson på Acnes visning av höstkollektionen.
Dagens trend - mjuka material. Sammet, mocka, skinn och luddigt stickade plagg.

Dagens skvaller - prinsessan Madeleine. Ingen visste var och när hon skulle inviga och när hon väl stod där sa hon inte ett ljud. Sofis Mode tycker att hon åtminstone hade kunnat yppa något litet ord.


Källa: Sofismode.se


Advokat? Javisst!

Igår såg jag första avsnittet av TV4's nya program Advokaterna. Att utbilda sig till jurist och sedan gå vidare för en karriär som advokat har alltid varit min dröm och efter att ha sett det här programmet känner jag mig bara säkrare - det här är nog min grej!

Kanske dags att strunta i statsvetenskapen och satsa på det jag egentligen vill göra?

Vad vill du bli när du blir stor?


Advokaterna

Träning och träningsvärk

Igår var jag och Carro och tränade - hör och häpna. Eftersom jag egentligen avskyr att gymma så blev det istället 35 minuter på träningscykeln, lite magövningar och en stunds simning.

Såhär dagen efter märks det hur sällan jag anstränger mig, eftersom jag har träningsvärk i mage och axlar.

Det blir ingen lång vila - imorgon klockan nio står jag och Carro redo att sätta igång igen.


Gårdagens

Lördagkvällen spenderades hos Ilse - vi var några tjejer som var där för att fira hennes 20-årsdag. Kul att träffa tjejerna, det var verkligen inte igår!


Jag hade på mig en klänning från Gina Tricot och ett halsband från H&M


Nilla, Ilse och Carro firar

Lite nytt

Igår var mamma och jag inne i stan. Det blev lite nya prylar - ett nytt Mavala-lack, nr 3 Paris (när jag egentligen inte har råd att shoppa köper jag deras minilack, har x antal stycken), ett rouge från L'Oreal Paris, färg 103 (vårigt rosa), samt en primer från Lumene (billig men riktigt riktigt bra).


Ben&Jerrys

Jag har just upptäckt att det finns Ben&Jerrys glassbarer i Sverige (jag kanske är seg och efter men sån är jag). Just nu finns det en i Tyresö och en i Malmö, men de planerar tydligen att öppna i Gävle, Västerås, Uppsala, Göteborg och Norrköping (ännu en anledning att åka dit) också.

En hel glassbar tillägnad världens godaste glass, det låter inte helt fel. Nu får jag nog springa upp och hämta min Chocolate Fudge Brownie i frysen - blev helt plötsligt väldigt sugen!


Studentambassadör? Javisst!

Ida Karlsson kan nu titulera sig Studentambassadör för Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Känns bra. Utbildning imorgon 10.00-18.00 + middag. Synd bara att miss J inte kom med - vi hade haft grymt kul!

Köpte föresten en bok till nya kursen idag, International Economics: Theory & Policy. 858 kronor. Fy fan!


Rachle/Leigh


Hittade det här supersöta armbandet från Rachle/Leigh på Kyssjohanna. Armbandet viras tre varv runt handleden (eller används som halsband) och har små lyckosymboler i guld. Rart!

Tradera-tips


Den här pälsen från H&M trend ligger just nu uppe på . Just i denna auktionen ligger priset på 1125 kronor. Mycket? Värt det? Avgör själv! Snygg är den i alla fall.


Studentambassadör?

Jag var på en jobbintervju i förmiddags - sökte jobb som studentambassadör. Redan ikväll får vi svar, eftersom det i så fall är utbildning imorgon. Jag hoppas att jag får det!




Britney i nya SATC?


Lite skvaller till alla oss SATC-älskare:

Enligt Veckorevyn.se så är planeringen av rollbesättningen till den nya filmen i full gång. Ett av namnen som diskuteras är allas vår Britney Spears. Tydligen är det ett uttalande av SJP själv som satt igång ryktena: "Jag skulle vilja ha in någon som Britney Spears i filmen. Hon kan spela min kusin som flyttar till New York och blir upplärd av Carrie".

Det blir inte första gången som Britney samarbetar med någon av SATC-tjejerna. Några minns kanske att Kim Catrall var med i Britneys film Crossroads.

Film + Godis

Film och godis - så ser min söndagkväll ut. Skulle ha träffat Julia, men hon ställde in på grund av huvudvärk. Hoppar nog över att hitta på något annat, kanske kan vara skönt att bara vara hemma och göra ingenting?

Vad ska du göra ikväll?


Det får nog bli United 93 ikväll - har inte sett den än

Klocka någon?



Någon mer än jag som blir sugen?

Sequin Cup Dress


När man stiger in på 's webshop möts man av denna klänning. Den finns i tre färger och priset ligger på 599 kronor. Jag skulle gärna dra på mig den nästa gång jag går ut, och eftersom jag älskar rosa så blev jag ju självklart helt kär i just den.

En liten outfit


Julia berättade igår att hon köpt de slitna jeansen från Gina Tricot. Jag är själv också väldigt sugen på dem, och gärna i kombination med kavaj, tee (båda från Gina T) och snygga heels (Topshop).

Vad tror ni?

Eftertenta-fest

Igår åkte jag och Julia iväg till Ida för att äta lite tacos, innan vi begav oss till Nina, Linda och Matilda där det även var lite annat folk. Det blev en mycket lugn kväll, när de andra gick ut stannade jag och Julia kvar en stund hos Linda innan vi drog oss hemåt - åt varsitt håll. Att det blev lugnt är dock inget tecken på att det var tråkigt - det var länge sedan som jag skrattade så mycket som jag gjorde igår! Lyckad kväll!


Jag och Julia


Idorna och Julia


Våra faddrar - what are they doing?


En liten bild på Ninis och Ida



Bort med microekonomi

Tankarna på microekonomi försvinner sakta men säkert från min hjärna nu efter tentan. Nu är det bara att invänta resultatet, som dyker upp senast den 2 februari. Spännande!

Snart blir det efter-tenta-festande med start hos Ida Pida. Ska hoppa in i duschen och börja ladda om!


Microekonomin tar över mitt huvud

De senaste dagarna har inget mer än vad som handlar om microekonomi fått plats i mitt huvud, och som de allra flesta börjar jag bli trött på wheat, fruit stands, Inlandia och Outlandia (läs microeconomis på IHH i Jönköping så förstår ni vad jag menar). 

Nu är det i alla fall snart dags att pallra sig upp till skolan - snart kan jag sluta tänka på att marginal benefit must exceed marginal cost, hur mycket marginal utility man får genom att consume one more unit och vilka varor som har high elasticity och vilka som är inelastic (förstå vad bra det är att läsa en kurs på engelska, börjar vi prata svenska har jag ingen aning om vad någonting heter).

Som sagt, snart dags att gå - wish me luck!


Jag är ganska glad trots tenta - vill bara ha den gjord!

... och vinnaren är


Grattis Katja - candygal - som vann tre nagellack från Mavala i förra veckans tävling. Hör av dig till mig med adress på [email protected]

Återigen - GRATTIS!

ELLE-galan



Ikväll var årets upplaga av ELLE-galan, i år ledd av Josephine Bornebusch. Här följer vinnarna i de olika kategorierna:

ÅRETS INTERNATIONELLA DESIGNER: Luella Bartley
ÅRETS BÄST KLÄDDE MAN: Håkan Hellström
ÅRETS BÄST KLÄDDA KVINNA: Lykke Li
ÅRETS BÄST SCEN- OCH FESTKLÄDDA: Carina Berg
ÅRETS MODEDESIGNER: Fifth Avenue Shoe Repair
ÅRETS MODELL: Sara B
ÅRETS STYLIST: Robert Rydberg
ÅRETS HEDERSPRIS: Margareta van den Bosch
ÅRETS H&M STIPENDIAT NYKOMLING: Noir et Blanc
ÅRETS H&M STIPENDIAT HÅLLBARHET: Nudie
ÅRETS MODEFOTOGRAF: Marcus Ohlson
ÅRETS HÅRSTYLIST & MAKEUPARTIST: Fredrik Stambro
ÅRETS BLICKFÅNG: Lars Wallin

Många bra val - eller vad tycker du?

Sötsak


Som student har man ju inte så mycket pengar, men hade jag det skulle jag kanske lägga dem på den här klänningen från Donna Karan. Jag är väldigt tjejig av mig och älskar rosa och rosetter - anledningen till att den här föll mig i smaken. Söt att ha till sommaren!

Ny webshop


Igår slog den nya webshopen Bracy upp portarna med bloggerskan Sanna E i spetsen. Hon har länge erbjudit sina söta armband till läsare, men tar nu steget längre.

Bra initiativ av Sanna, som verkligen är jätteduktig! Kika in i Bracy's webshop här

Dåliga på uppdatering?

Eftersom jag, trots att jag inte känt för att själv blogga, trots allt försökt hänga med i resten av bloggvärlden har jag märkt att det verkar vara hos fler som inspirationen tryter. Många har uppdaterat dåligt de senaste veckorna, vilket får mig att känna mig bättre!

Imorgon är det tenta, och tentaperioden är över för den här gången. Kanske kommer inspirationen tillbaka?

Vad tror du, är januari en jobbig månad överlag?

Tack Emma!

Fick just ett helt underbart mail av Emma, som hade läst här i bloggen om mina funderingar angående framtiden. Vi umgicks inte särskilt mycket under gymnasietiden, men eftersom vi två var de enda från klassen som valde att plugga vidare delar vi någonting som ingen annan kan förstå.

Tack Emma för ditt stöd, man skulle ha fler vänner som du!


Jobbig tid

Tänkte bara ursäkta mig lite för tråkig uppdatering på sistone. Det är så att jag har tentavecka så att all min energi går åt till pluggande. Mitt i alltihop så mår jag inte så bra, av olika anledningar, vilket också tar en hel del energi. Bloggen blir alltså lidande.

Hoppas ni har lite överseende och att ni fortsätta titta in, rätt som det är känns kommer uppdateringen igång igen.



Tävlingen är avslutad, men oroa er inte för att jag har glömt bort er. En vinnare kommer självfallet att dras!

Glöm inte bort att tävla!


Inatt klockan 23,59 avslutas tävlingen. För att vara med i utlottningen av tre nagellack från Mavala, lämna en kommentar ---> här <---

Kärlek

Idag fick jag en god nyhet - min älskling ska till Jönköping i jobbet imorgon. Han hinner antagligen bara säga hej, men de få minuterna jag får träffa honom är guld värda. Magen gör ont hela tiden när jag är i Jönköping, av saknad efter honom, familjen och vännerna.

När nu alla utom en av de jag umågs med här nere har bestämt sig för att antingen hoppa av eller flytta hem igen och istället pendla blir klumpen i magen tyngre. Om jag inte har mina vänner här nere, vad är det då som håller mig kvar?

Har börjat tänka lite - hoppas hoppas hoppas att det kan gå som jag vill.


Sötnos


Titta vilken söt topp som har kommit in på ASOS. Den vore trevlig att ha i sommar! Söt söt söt!

Lanvin SS09


Lanvin's sommarkollektion 2009 - glansiga tyger, djupa färger, djuriska mönster och spännande detaljer.

Något som faller dig i smaken?

En jobbig lördag

Gårdagen var jobbig. Lägenheten jag skulle titta på var inte alls vad jag förväntade mig - och jag kan lova att jag inte hade några höga krav. Jag fick tills idag på mig att fundera, och det har jag gjort - utan att komma fram till något. Sov dåligt på grund av detta och är därför riktigt, riktigt trött nu... Huvudet hänger inte alls med.

Självklart vad det även jobbigt att säga hej då till älsklingen på morgonen, och senare till mamma och pappa. Nu stannar jag i Jönköping tills den 21:a, då jag äntligen får åka hem igen. Saknar dem redan alldeles för mycket!

Trots en riktigt jobbig dag, och senare en superhemsk natt, så hade jag en jättemysig kväll med Ida. Som vanligt slutade det med att vi gick ut. En kort sväng till Centrum innan vi avslutade tidigt, redan klockan elva (hjälpte ju inte mig något, jag kunde ju inte sova ändå...).

Ett långt inlägg om min lördag. Nu ska jag fortsätta plugga.


Plugg, fotboll och packa

Idag har jag mest suttit framför datorn och pluggat microekonomi. Kul? Njae, men jag måste. Senare blir det fotboll, eftersom Vingåker vann sin kvartsfinal igår blir det semifinal och förhoppningsvis final ikväll.

Eftersom det är min sista dag hemma idag så måste jag även försöka packa ihop alla mina saker. Tråkigt!

Imorgon blir det nog en dålig bloggdag - vi ska åka redan klockan åtta och sedan lär det bli full fart hela dagen. Ska försöka träffa några av jönköpings-vännerna imorgon kväll också, eftersom vi inte setts på nästan en månad. Hoppas ni har överseende med det!



Medan jag inte bloggar kan ju ni som inte hunnit med att delta i min tävling än göra det - den håller på ända tills på måndag. Lycka till!

Mycket skor


Ja, mycket skor blir det i bloggen - men det är ju min stora svaghet så ni får nog stå ut. Dessa kommer från budgetfavoriten Forever21.com. Liksom alltid undrar jag - när kommer kedjan till Sverige så man slipper dyr frakt och tullavgift?!

Premiär ikväll


Ikväll har årets säsong av Let's Dance premiär. Bland annat deltar en representant från bloggvärlden, nämligen Blondinbella (vilket ingen kan ha missat?) samt min personliga favorit Magdalena Graaf, som dansar tillsammans med min favorit av dansarna, Danial da Silva.

Tyvärr kommer jag inte att kunna se premiären, då pojkvännens fotboll prioriteras - men förhoppningsvis kommer jag kunna se någon repris.

Ska du kolla?

Fotbollskväll

Nu ska jag åka iväg in till Katrineholm för att titta på fotboll. Älsklingen spelar kvartsfinal i Speceritjänst cup och det är klart att man vill åka in och heja på våra pojkar. Därefter åker jag hem till älsklingen för att sova där.

Vad ska du göra ikväll?



                                Glöm inte bort att (Bilden är klickbar)tävla!

Wonderful and out of stock





Missa inte min tävling

Prisvärd kavaj


Trenden med lite over-sizade kavajer håller i sig. Ellos.se har en snygg för 349 kronor, finns i svart och grått. Den svarta har ett lite ljusare foder som gör att det blir extra snyggt med upprullade ärmar. Kavajen kommer säkert att gå åt som smör i solsken, så passa på om du vill ha en!

Funnit ett hem?

Har nyss pratat med en dam i telefon - jag ska få åka och titta på en lägenhet på lördag!!! Jag är superglad! Lägenheten, som är en trea, delas med två andra tjejer men det kan säkert bli kul. Är de trevliga lär det ju mest vara positivt med sällskap.

Hoppas hoppas hoppas den är bra!

Strax klar med hemtentan, ska göra klart den nu och sedan maila iväg till söta Julia som lämnar in den åt mig.

Balmain sommar -09


Balmain's sommarkollektion innehåller slitna jeans, breda axlar och ett flertal härliga klänningar. Jeansen på första bilden och båda klänningarna kan mer än gärna få flytta in i min garderob.

Tees


Just nu är man i en så tråkig shoppingperiod - det är inte alls roligt att köpa mer vinterkläder nu, men det känns alldeles för tidigt att börja tänka på vårkläder.

Det enda som jag kan känna sug efter att köpa är några snygga tees, eftersom de går att använda redan nu under en kofta, men även funkar framåt våren.

Onsdag

Idag har jag varit iväg och handlat mat med mamma - perfekt tillfälle för övningskörning! Nu ska jag sätta mig och skriva klart hemtentan. Pratade med Ida förut och vi försökte hjälpa varandra med lite nya infallsvinklar.

Slog nytt besöksrekord igår. Förstår att det har med tävlingen att göra, men det är ändå superkul. Hoppas att några av er nya läsare stannar!


YSL heels


Nu har jag stängt ner hemtentan för idag - känns som att jag måste försöka tänka på något annat en stund, få lite distans, innan jag fortsätter. Varför inte sitta och tänka på de här godbitarna, från YSL. Fina, inte sant?



Glöm inte bort att tävla

Usch usch usch

Mitt pluggande fick skjutas på lite - istället har jag suttit och skrivit upp mig på väntelistor på ungefär varenda bostadsförmedling som finns i Jönköping. Har även tänkt lägga upp en annons på blocket. Att det ska vara så svårt att hitta ett dugligt boende!





Glöm inte bort min tävling som pågår just nu!

Pälsmössa


Åh, vad jag vill ha den här pälsmössan från Lindex. Måste kolla i Jönköping om den finns kvar där när jag kommer ner. Elin Kling har självklart lyckats få tag i en - lika snygg som vanligt.

Vaselin #1?


När över 2000 brittiska kvinnor fick ranka sina 20 favoritprodukter i en stor omröstning hamnade en otippad produkt överst på listan - Vaselin. Särskilt i dessa kyliga tider tycks den lilla burken, som endast kostar drygt en tia, vara oumbärlig.

Jag har aldrig testat vaselin faktiskt - något som jag däremot skulle ha svårt att klara mig utan är Försvarets hudsalva. Helt underbart att ha på läpparna! Finns att köpa på Apoteket.

Vad skulle du inte klara dig utan?

Vem sitter med fötterna i blöt?


Jo, det gör min älskling. Han hade så ont i fötterna efter träningen, så han bad om hjälp att tappa upp ett fotbad. Ja, killarna skrattar åt oss tjejer men till slut förstår de varför vi gör det - det är så skönt att sitta med fötterna i ett eucalyptusdoftande fotbad! Lägg särskilt märke till blommorna i vattnet.



Missa inte att tävla om tre nagellack från Mavala.

Tre godbitar...


Tre godbitar funna på ASOS rea. Om man ändå inte vore student...

Missa inte min tävling

Cravings - Acnes rea


TÄVLING!


Nu drar jag igång en tävling här i bloggen. För ett tag sedan fick jag ju hem tre lack från Mavalas Diamond Collection, men eftersom jag hittlls inte använt dem så tänkte jag att jag kunde lotta ut dem istället.

En vinnare vinner alla tre lacken i tävlingen, som avslutas måndagen den 12 januari, klockan 23,59 (om en vecka). För att tävla skickar du bara iväg en kommentar i tävlingsinlägget. Du får endast tävla en gång, men länkar du till tävlingen i din blogg får du totalt tre lotter i tävlingen (alltså två extra). Detta ökar självklart din chans att vinna. Du får gärna låna bilden. Skriv då med länken till inlägget i kommentaren.

Lacken är i färgerna 213 Pure Diamond, 214 Violet Diamond samt 215 Pink Diamond.

Lycka till!

Marklund och lite glögg


Nu ska jag och mamma ta varsin kopp glögg. Vi mumsar på den fastän julen nästan är slut. Det blir nog att krypa upp i soffan med glöggmuggen ena handen och iPoden i den andra - håller på att lyssna på Liza Marklunds En plats i solen som ljudbok.

Mys!

Tävlingen dyker upp senare idag. Missa inte den!

Vilket erbjudande


Det har varit mycket H&M den senaste tiden, men de har ju så bra erbjudanden så det blir ett till inlägg. När du beställer från katalogen eller hemsidan erbjuds du att köpa ett set med cardigan och linne för endast 49,50 kronor. Du kan även köpa till fler set men betalar då 149 kronor (även det ett toppenpris!).

Finns i flera färger: svart, vit, mullvad, grön, ljusröd och ljusrosa. Erbjudandet gäller så länge lagret räcker.

En liten tävling kanske?

Nu ska jag strax åka iväg och träffa Mimmi, som jag inte sett sedan studenten. Det blir en liten mysig lunch tillsammans, bara hon och jag.

Sitter och klurar på en liten tävling - kanske dyker upp något senare, kika in då!

Vad ska du göra idag?

Clooney hjärta Hilton

Enligt Life&Style finns det misstankar om att tjejfavoriten George Clooney har börjat dejta allas vår partyprinsessa Paris Hilton. Paret, som har en åldersskillnad på tjugo år, har setts umgås ett flertal gånger och har bland annat setts ta en drink tillsammans.

Stämmer detta måntro? Låter lite långsökt om man frågar mig...

En riktig budgetfavorit


Denna nagelstärkare från H&M, Nail Hardener by H&M, fick jag av sötaste Julia i julklapp. Jag har väldigt mjuka och sköra naglar men den här var verkligen bra! Efter ett lagar var naglarna betydligt stabilare och efter två och tre var de stenhårda. Att nagelstärkaren har en härligt blekrosa färg gör ju inte saken bättre.

Ett tips, som jag fick av självaste Julia, är att använda lacket som underlack - det färgade lacket sitter som berget!

En riktigt budgetfavorit!

Observera att i butik har lacket en svart kork och svart text!

Vinnaren är....


Vinnaren av Veckans blogg vecka 1 blev Mimmi. Grattis grattis!



Några frågor till vinnaren

Grattis Mimmi, hur känns det?
Toppen, jag blev jätte glad när jag fick veta att jag var nominerad och nu är jag ännu gladare när jag vann. Så tack alla som röstat!

Varför bloggar du?
För jag älskar att skriva. Det började mer som en vanlig dagbok med väldigt få läsare men nu har jag ett lite bredare utbud, och betydligt fler läsare, men det är fortfarande min lilla dagbok för att minnas allt jag gör.

Vad är det som får dig motiverad till att fortsätta?
Mina läsare och alla underbart fina kommentarer jag får läsa varje gång jag loggar in.

Vad tror du gör en bra blogg?
Designen tror jag är jätte viktig, få fastnar för en blogg med tråkig design. Mycket bilder är viktigt och självklart ska inläggen vara intressanta och personliga. Inte allt för långa och varierande, så att det inte alltid handlar om samma sak för då tröttnar i alla fall jag lätt.

Vårens hetaste trender


Glamour.se har gjort en snabbguide till vårens hetaste trender. Detta finns med på deras lista:

Guld - syntes bland annat hos Missoni, Burberry och Dior
Rosetter - Moschino, Marni och Dolce & Gabbana visade att trenden håller i sig
Broderat - budgetvarianten blir att själv ordna till ett gammalt plagg
Futuriskt - låt framtiden visa vägen
Byxor med höfter och framveck - Marc Jacobs och Vivienne Westwood visade trenden
Hattar, scarves och håraccessoarer i massor - ett enkelt sätt att få en vardaglig outfit trendig
Stora halsband - halsbandet ska synas i vår
Stora örhängen - även öronen ska prydas med stora smycken
Grönt och blått - våren går i havets färger
 Veck i mängder - vecka till stilen
70- och 20-tal - gå tillbaka i tiden för att finna stilikoner

Prickar - Houe of Holland och Dolce & Gabbana visade att i vår är Mimmi Pigg trendig
Korta shorts - H&M har snygga budgetfavoriter

Hästsvans - ett enkelt och trendriktigt sätt att rädda en dålig hårdag
Jumpsuits - inhandla en sparkdräkt
Lager på lager - en trend som ofta syns på catwalken
Fransar - om Balenciaga och Alexander McQueen får rätt så håller trenden i sig
Paljetter - ännu en trend som håller i sig

Högklackat - de höga klackarna håller i sig (jippie!) och det kommer säkerligen dyka upp lika spännande former som de senaste säsongerna
Haremsbyxor - Yves Saint Laurent visade att de är tillbaka
Pyjamas och underkläder - Dolce & Gabbana skapar inspiration till den nya trenden: herrpyjamas-liknande plagg och plagg som andas underkläder
Bar axel - att hålla ena axeln bar är ännu en trend som håller i sig


TheOutnet.com...

... så heter den net-a-porters nya outlet-webshop som öppnar i februari. Förhoppningsvis blir det ett härligt utbud med riktigt bra priser.


Hur många önskar att Miu Miu's Cross-over platform sandals hamnar i outletshopen?

H&M vår/sommarfavoriter

Nu har jag kikat igenom den nya H&M-katalogen och jag måste säga att efter en mycket besvikande höst- och vinterkollektion har de verkligen lyft sig. Vår- och sommarkollektionen innehåller många godbitar samt en hel del prisvärda basplagg - som vanligt.

Här nedan är några av mina favoriter såhär långt.


Vad tycker du om H&M's nya kollektion?

H&Ms vår- och sommarkatalog


Idag dök denna sötnos upp i vår brevlåda. Det ska bli roligt att sätta sig ner och bläddra igenom den - jag föredrar faktiskt att titta i katalogen istället för att kolla på internet. Men, det får vänta för nu ska jag återgå till min hemtenta.

Har du tittat på H&M's nya kollektion? Vad tycker du?

Nyårsafton

Nyårsaftonen spenderades hemma hos Carro tillsammans med de bästa av de bästa. Jag och mina underbaraste vänner är ett litet, men ack så härligt gäng. En liten kort presentation av kvällen samt lite härliga bilder.

Vi var där: Jag, älskling, Carro, Larsson, Isabelle, Gustav och Danne, samt Carros syster Jossan och hennes vän Evelyn.
Vi hade som tema: Uppklätt till tänderna
Vi åt: Toast med skagenröra och räkor till förrätt, helstekt fläskytterfilé marinerad med vitlöksost, hasselbackspotatis, såser och härlig sallad till varmrätt och en mumsig efterrätt med hallon och vanilj till efterrätt. Senare på kvällen blev det kex, ost och frukter.
Vi drack: Allt möjligt - vissa mer och vissa mindre. På tolvslaget var det självfallet mousserande vin (den billigare varianten av champagne). Självklart bjöds det på Carros tradítionsenliga jordgubbsgegga - som faktiskt inte alls är särskilt god (Danne hoppas nog dock på att Carro fortsätter bjuda på den).
Vi gjorde: Roade oss i mängder, åt, sjöng singstar, dansade och hade allmänt trevligt.



Jag och min älskling - finklädda


Här är gänget samlade med våra välkomstdrinkar


Mat mat mat - gott gott gott


Jag och min Carro


Gustav och Joel sjunger duett


Skål på tolvslaget


Våra pojkar önskar Gott nytt år

Tack för en riktigt trevlig kväll!

En liten paus...


Jag sitter nu och sliter med hententan igen - vill försöka bli klar snart, förhoppningsvis imorgon. Tänkte ta en liten paus och berätta vad som har hänt de senaste dagarna. Uppdateringen har ju inte varit för bra.

Vill även påminna om att det är sista dagen att rösta på veckans omgång av Veckans blogg. Klicka här för att komma till inlägget.

RSS 2.0